«Oddsen for å lykkes i TILs direktørjobb er minimal»

KOMMENTAR: Stig-Arne Engen er TILs 10. administrerende direktør siden 1998. Det blir spennende å se om bankmannen fra indre Troms kan være drivkraften i en fotballklubb der fallgruvene kommer på rekke og rad, skriver iTromsøs sportsredaktør Rune Robertsen.

BLID: Stig-Arne Engen stilte opp for fotografen etter at det ble offentliggjort at han var den nye TIL-direktøren denne uka.  Foto: Ronald Johansen

fotball

Historikken til forgjengerne hans forteller at han ikke har mye tid på seg, og det i et idrettslag som «aldri» vil få nok penger å bruke.

Jobben som administrerende direktør i Tromsø Idrettslag er ved første øyekast en flott tittel som burde henge høyt. Da TIL onsdag ettermiddag sendte ut en pressemelding, var det en smilende Engen som med Alfheim i bakgrunnen poserte sammen med Per Aronsen, styreleder i TIL Holding. Slike bilder er obligatoriske til pressemeldinger med «gladnyheter» om nye ansatte i viktige stillinger.

Rune Robertsen, sportsdirektør i iTromsø. 

Men ser man litt bak kulissene, virker jobben som TIL-direktør å høres bedre ut enn den faktisk i virkeligheten er. Utskiftningene gjennom hele 2000-tallet forteller historien om en jobb som både sliter ut dem som har den, og omgivelsene rundt.Å være TIL-direktør betyr for mange å gå fra en relativt ukjent tilværelse til ofte å havne i media. Få – om noen – lederjobber i Tromsø er så profilert. Unntaket er selvsagt hovedtrenerjobben i klubben.

Klubbens ansikt utad

Adm.dir. svarer til styret, som legger sine krav og forventninger ned på direktøren som er forventet å iverksette tiltak som ledelsen bestemmer. Under seg har direktøren en administrasjon som skal håndteres. Også den sportslige avdelingen ved sportssjef, hovedtrener og spillere har sine ønsker som en direktør må ta stilling til.

På toppen av det hele må direktøren på mange områder være klubbens ansikt utad – både i gode og dårlige tider, både i media, mot og med supporterne, og ikke minst sponsorene. Spør Ulf Johansen om belastningen det var å stå i mediestormen dagen etter at TIL hadde sparket Steinar Nilsen. Lignende trykk inn mot en jobb skal du lete lenge etter.

Det finnes mange forklaringer på hvorfor hver av de ni som hadde direktørjobben før Stig-Arne Engen sluttet da de gjorde. Men at det i snitt tar rundt 24 måneder mellom hver gang en så viktig stilling som administrerende direktør i TIL blir ledig, har en alvorlig konsekvens. Nemlig at det aldri blir en kontinuitet i jobben, som er avgjørende for at TIL skal lykkes utenfor banen.

Direktørjobben i TIL krever at man har en rekke egenskaper. Aller helst bør vedkommende være sterk på økonomi, fotball, ledelse og ha kontakter blant pengefolket i Tromsø.

Noen ganger har det også gått veldig galt. Under Tom Bendiksens regime gikk TIL i millionunderskudd etter at klubben arrangerte Bryan Adams-konsert i 2008. ## Bør håpe på kontinuitet

Jeg tror heller ikke det er tilfeldig at nettopp Stig-Arne Engen, som i praksis vil komme rett fra banken, er hentet inn. Sparebanken Nord-Norge har fortsatt store interesser i Tromsø Idrettslag, og gjennom å sette inn en av sine tidligere ansatte der vil de fortsette å ha et grep om det som skjer på Alfheim. Så er spørsmålet om bankens interesser er sammenfallende med hva som er best for klubben.

Sammenrøret bank/klubb fikk noen absurde konsekvenser da TIL og Bodø/Glimt skulle ta felles lagbilde i 2015. Det forteller at det er noe helt eget å drive en fotballklubb kontra en annen bedrift, og det fort er å trå feil. Som i tilfellet da Bodø/Glimt-supporteren Geir Seljeseth ble valgt inn i TIL-styret, og nektet å ta på seg TIL-skjerfet før lagene skulle møtes sist høst. En leder i en direktørstilling i TIL må ha peiling på både næring og fotball, og det er ingen enkel øvelse.

I en fotballklubb byttes ledere ofte ut. Slik bør det ikke være, men virkeligheten er at styrer, direktører, trenere og spillere kommer og går. Det gjør jobben mot å skape resultater vanskelig – om ikke umulig – for en klubb som TIL. Sannheten er at Stig-Arne Engen har tatt seg en jobb der oddsen for å lykkes er minimal. På Alfheim vil det ikke bli nok penger, samtidig som kravene alltid vil være store.

Derfor blir jeg ikke overrasket om vi skriver 2018 og TIL igjen lyser ut etter ny administrerende direktør.

Direktørjobben i en Tippeliga-klubb er så krevende at den har vist seg å spise dem som tør å ta fatt på jobben. TIL bør uansett med denne ansettelsen håpe at de har fått en leder som kan gi klubben kontinuitet på sikt – utenfor banen.

FAKTA: TIL-DIREKTØRER

Disse har vært administrerende direktør i TIL:

1998-1999: Kjell Olav Pettersen

1999-2002: Brynjar Elde

2002: Trond Steinar Albertsen

2002-2004: Jan Henry T. Olsen

2004-2007: Bjørn Tore Markussen

2007-2009: Tom Bendiksen

2010-2012: Stig-Ove Sandnes

2012-2014: Vegard Berg-Johansen

2014-2016: Ulf Johansen

2016-?: Stig Arne Engen