Oppløftende nyheter for Beckham: Feirer nytt skritt mot eget fotballag

David Beckham er ett steg nærmere drømmen om at hans lag Inter Miami CF kan spille i Major League Soccer i USA.

David Beckhams lag Inter Miami CF er i ferd med å finne seg et hjem.  Foto: Beawiharta Beawiharta / X01068

fotball

Den tidligere engelske landslagskapteinen har lenge hatt planer for sin nye klubb i USA, men det har vist seg vanskelig å finne et passende sted for en ny stadion.

Tirsdag stemte velgere i Miami for en endring i regelverket som vil tillate at Beckhams eiergruppe, Miami Freedom Park Group LLC, kan forhandle frem en 99 års leieavtale for en byeid tomt.

Stedet det er snakk om er Melreese Country Club, byens eneste kommunale golfbane, som ligger i nærheten av flyplassen i Miami. Eiendommen måler 29 hektar.

Selv om mye gjenstår, er Beckham fornøyd med utviklingen.

– Jeg må få gi en stor takk til fansen som har holdt med oss. I dag er en spennende dag, sier han til AFP.

– Men vi ønsker også å vinne. Jeg kommer ikke hit bare for å ha et fint lag. Å vinne mesterskap er viktig for meg.

Vanskelig vei videre

Beckham lanserte planene for klubben i februar 2014, men prosessen har siden den gang gått sakte for seg.

Også fremover er prosessen krevende. Beckhams investorgruppe må få godkjenning fra fire av fem bykommisjonærer. Blant de fem er Manolo Reyes en sterk kritiker av planene, og Willy Gort var imot folkeavstemningen tidligere i år.

I tillegg er Melreese bygget oppå et giftig avfallsområde som kan koste opp mot 35 millioner dollar å rydde opp. Det har fått kritikerne til å tro at planene vil møte mange hindre før bygningstillatelse blir gitt.

Milliardprosjekt

Beckhams milliardprosjekt vil inneholde et stadion, et stort kjøpesenter, et 750 roms hotell, kontorlokaler og en stor offentlig park.

Lokalbefolkningen i Miami ble oppfordret til å stemme ja over forslaget for å sikre jobber og andre fordeler for byen. Det omfatter også 20 millioner dollar som skal hjelpe til med å bygge opp offentlige parker i området.

MLS presser samtidig på for at laget skal begynne å spille i 2020, selv om det blir på et midlertidig sted.

(©NTB)

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

fotball