NYE KLUBBER: Bendik Antonsen og Vebjørn Krane har begge meldt overgang bort fra sine andrelag. NYE KLUBBER: Bendik Antonsen og Vebjørn Krane har begge meldt overgang bort fra sine andrelag. Foto: Mats Rydland

Overgangsstudio: Nå er disse spissene klare for nye klubber

Har din klubb hentet en ny spiller eller trener i 2019-sesongen? Vi følger ryktene og overgangene i lokalfotballen her.

Det er mange brikker som skal på plass for Tromsø-klubbene når fotballsesongen skal starte opp igjen etter sommerpausen. Spillere og trenere skal forlenge avtaler eller skifte klubb. iTromsø registrerer overgangsnyhetene på både herre- og damesiden, fra Eliteserien til 6.-divisjon.

For de med profesjonell kontrakt er overgangsvinduet åpent fra 1. august til 31. august.

For amatørene er vinduet åpent fra 1. januar til 10. september. Årsaken til at overgangsvinduet er stengt etter det, er for å forhindre at lag forsterker i sesonginnspurten.

Vi oppdaterer denne saken de neste månedene.

Tips oss på SMS, e-post (sporten@itromso.no) eller iTromsø-sporten på messenger – også om overganger som allerede er i boks fra tidligere i sommer.

SISTE NYTT:

10. september. Kvadruppelsignering for TSI. Karen Birgitte Rostrup Martinsen, Annelise Fotland, Frida Ellen Steiro og Alva Solem har alle signert for studentlaget.

10. september. Stakkevollan henter fra TUIL. Stina Mari Pettersen, som har 79 kamper for TUIL i 2.-divisjon og i NM, har signert for Stakkevollan, som topper 3.-divisjonsavdelingen sin.

10. september. Stakkevollan-spiss klar for ny klubb. Joakim Dahl Haraldsen, som forlot Tromsø i sommer etter endt studiegang, har signert for Landsås.

10. september. Tina Malene Solberg forlater TIL og begynner for Oslostudentenes IK. Solberg har totalt 54 kamper mellom 2013 og 2019 for TIL.

10. september. Abdikani Mohammed Abdi og Vebjørn Sund klar for Fløya 2. Abdi har en fortid i blant annet Orkla, mens Sund har litt over 50 kamper i 3.-divisjon for Mo IL.

7. september. Tuva Bertine Skaret Monsen til Fløya. Angriperen har ni kamper for Bossekops førstelag, blant annet én kamp i 1.-divisjon høsten 2018, og har tidligere vært på landsdelssamling.

6. september. TUIL 2s toppscorer klar for ny klubb. 19 år gamle Bendik Antonsen, som har scoret 10 mål i 4.-divisjon i år for TUIL 2, flest i 4.-divisjon for klubben, har meldt overgang til divisjonskollega Nordkjosbotn. Det melder klubben på Facebook.

Også Sverre Andreas Meløy, som tidligere har spilt i 4.-divisjon for Morild, har signert for Nordkjosbotn. Meløy kommer fra Lofoten, men den 20 år gamle midtbanespilleren har flyttet til Tromsø.

6. september. Sjarmtrollan-spiller til Storelva. Roar Jørgensen, som nylig var med i Champions League-kvaliken i futsal for Sjarmtrollan, har meldt overgang fra 3.-divisjonsklubben Norild til Storelva i 4.-divisjon.

Jørgensen spilte også fire kamper for Storelva i fjor høst.

5. september. Asgeir Adiel Lindbach forlater Norild til fordel for Storelva. Lindbach har spilt ti kamper for Norild 3 i 5.-divisjon i år.

5. september. Kroken henter Fløya 2-spiss. Vebjørn Krane har meldt overgang over sundet og skal spille for Krokelvdalen, som nylig slo Fløya 2 3–0.

5. september. Nikolai Igesund klar for Kvæsma. Igesund spilte ifølge fotball.no én kamp for TSI i 2018, men ingen i 2019. Han har nå meldt overgang til 6.-divisjonskollega Kvæsma.

4. september. Markus Heggås Jensen klar for Ramfjord. Heggås Jensen har vært klubbløs siden Ullsfjord måtte legge inn årene tidligere i år.

4. september. Ole-Kristian Albertsen klar for 6.-divisjonslaget Hamna. Albertsen kommer fra Kabelvåg IL/FK Lofoten 2, hvor han har syv kamper i 5.-divisjon i år. Albertsen har også en håndfull kamper i 4.-divisjon for Kabelvåg.

4. september. Julian Bakke Gjertsen til Hamna. Gjertsen spilte forrige sesong for Lofoten FK og har nå signert for 6.-divisjonsklubben Hamna.

1. september. Nysignering for TSI. Marie Ytterdal har meldt overgang til studentklubben og debuterte borte mot Furuflaten 1. september.

Thea Cecilie Øijord debuterte også for TSI mot Furuflaten. Øijord kommer Bossmo/Ytteren Idrettslag.

31. august. Markus Wangen forlater Kroken og har signert for 5.-divisjonsklubben Ulfstind. Den 23 år gamle kantspilleren har vært i Kroken siden 2014, etter at han kom til klubben fra nettopp Ulfstind.

31. august. Storelva forsterker. Inn har midtbanespiller Ole Marius Jørgensen kommet fra Norild. I tillegg fikk den 49 år gamle keeperen Tobias Bakken sin første kamp for klubben etter at ingen av de andre keeperne var tilgjengelige mot Stakkevollan.

– Det er utrolig flott av ham. Det verste er at han ikke gjorde seg bort. Han har to-tre fantastiske redninger. Fyren er 49 år, det er bare å ta av seg hatten. Jeg synes det er stort at Trond stiller. Det kan hende vi får bruk for ham flere ganger, hvem vet, sier Hansen.

Trond Bakken er for øvrig også far til Storelva-keeper Tobias Posti Bakken.

31. august. Stakkevollan henter inn Andreas Skaugen Werven. Werven debuterte på høyreback mot Storelva 31. august. Nysigneringen kommer fra Furnes.

Stakkevollan har også hentet inn Michael Endre Syversen, Maurits Myhre og Espen Hamnes Stavnesvik fra Skognes til B-laget i 6.-divisjon. Også Petter Hov Jacobsen er hentet inn fra Sortland til B-laget, men han kan ifølge Stakkevollan-trener Ørjan Harjo også være aktuell for A-laget, all den tid han har erfaring fra både 3.- og 4.-divisjon.

– Det kan være interessant for oss også. Jeg har en god dialog med B-laget om lån av spillere begge veier, sier Harjo.

31. august. Martin Larsen Traasdahl forlater Skjervøy for Finnsnes. Det melder Folkebladet. Begge de to lagene kjemper i toppen av 3.-divisjon sammen med Fløya, og er den tredje signeringen mellom de to klubbene etter at Mikael Lange gikk fra Finnsnes til Fløya og Tobias Kvalvik Henriksen gikk fra Finnsnes til Skjervøy nylig.

29. august. Eric Smith klar for TIL. TIL henter den 22 år gamle svensken på lån ut sesongen.

Nordlys (+) meldte først om overgangen.

27. august. Tobias Kvalvik Henriksen til opprykksrival. Det melder Folkebladet. Kvalvik Henriksen skal spille for Skjervøy og forlater dermed serieleder Finnsnes.

27. august. Jesper Selsbakk klar for Nordkjosbotn. Ifølge Nordkjosbotn, er Selsbakk en 19 år gammel forsvarsspiller, som har spilt i Fauske/sprint de siste sesongene

26. august. Tidligere Fløya-spiller til Kroken. Midtbane/midtstopperen Henning Karlsen, som fikk én kamp for Fløya tilbake i 2017, skal spille for topplaget Krokelvdalen i TITO-serien.

SIGNERT: Henning Karlsen skal spille for Krokelvdalen. SIGNERT: Henning Karlsen skal spille for Krokelvdalen. Foto: Mats Rydland

23. august. 20 år gamle Therese Vollan Kristensen har signert fra Bossekop og skal spille for Fløya, melder klubben selv. Midtbanespilleren har masse erfaring fra 1.- og 2.-divisjon og var også såpass ettertraktet at tre Toppserie-klubber sendte brev på henne i vinter, ifølge Altaposten.

Vollan Kristensen har fire U-landslagskamper på J15- og J17-nivå.

23. august. Torbjørn Miklegard til Storelva. Miklegard er spiss og har signert fra 4.-divisjonsklubben Sortland. Han har også erfaring fra 3.-divisjon hos samme klubb.

23. august. Eliteseriespiller i futsal klar for Stakkevollan. Adrian Gudvangen (20) debuterte for Stakkevollan mot Nordkjosbotn 23. august. Den offensive midtbanespilleren kommer fra 4.-divisjonsklubben Innstranda, like utenfor Bodø, men har også spilt i eliteserien i futsal for Hulløy.

20. august. Tre spillere forlater Fløya. Regina Fiabema skal gå college i USA, Kristin Hamnvik og Anne Martine Brox-Antonsen begge er klar for Furuflaten.

Det melder klubben selv på Facebook.

19. august. Fra Skarp til Fløya. Aleksander Braathen, sønn av Fløya 2-trener Thorleif Braathen, har meldt overgang. 17-åringen er i utgangspunktet spiss, men forteller selv at han kan spille i flere posisjoner.

Han fikk debuten da han ble byttet innpå i kampen mot Salangen mandag 19. august.

NYSIGNERING: Aleksander Braathen skal spille for Fløya 2 fremover. NYSIGNERING: Aleksander Braathen skal spille for Fløya 2 fremover. Foto: Mats Rydland

17. august. Fløya forsterker med spiller fra Bodø. Angrepsspilleren Marthe Hansen (20) har forlatt Bodø og Innstranda IL og flyttet til Tromsø for å spille for Fløya og studere juss.

Hansen har scoret 16 mål på 16 kamper for 2.-divisjonsklubben så langt i år før overgangen, melder Fløya.

17. august. Tian Olsen forlater Fløya. Christopher Tian Olsen har meldt overgang til Stakkevollan og debuterte med scoring mot Ishavsbyen.

11. august. Endre Nash, Runar Johansen (begge TIL) og Joakim Amandus Nilsen (tidligere Finnsnes, Bærum og Ullern) har alle trent med TUIL den siste tiden.

9. august: Ørjan Skallebø (23) har nå signert for TUIL. Det får iTromsø bekreftet av Inge Takøy, daglig leder i TUIL. Skallebø har denne sesongen storspilt for Skjervøy i 3. divisjon, men får nå muligheten på nest øverste nivå. Selv om han nå har signert for TUIL, skal Skallebø få muligheten til å trene med TIL i høst.

TUIL-KLAR: Ørjan Skallebø har signert for TUIL. Her i Skjervøy-drakt. TUIL-KLAR: Ørjan Skallebø har signert for TUIL. Her i Skjervøy-drakt. Foto: Framtid i Nord

8. august: Øyvind Garfjell (29) og Steffen Dreyer (33) er klar for Lyngen/Karnes. Begge kommer fra 3. divisjonsspill i Skjervøy, men skal nå hjelpe gamleklubben deres å unngå nedrykk i 4. divisjon.

– Det blir godt å komme hjem og bidra og forhåpentligvis sørge for at vi klarer å berge plassen i divisjonen. Det er mange spennende kamper i ukene som kommer, der vi er nødt å plukke poeng. Og det har jeg stor tro på at vi kommer til å klare, sier Garfjell til klubbens nettside.

Dreyer, som er tidenes toppscorer i klubbens historie, lovet å komme tilbake før han la skoene på hylla.

– Det er viktig å holde det man lover, smiler Dreyer.

7. august: Kim André Pettersen returnerer til gamleklubben. Serielederen i TITO-serien, Fløya 2, sliter med få spillere etter at flere reiser bort grunnet utdanning og andre spillere blir stadig mer aktuelle for A-laget i divisjonen over.

Pettersen, som også har 21 kamper for Fløyas førstelag i 3.-divisjon mellom 2013 og 2016, kommer til å signere for klubben.

– Det er klubben jeg har hatt de beste fotballopplevelsene og utviklingen i, sier Pettersen til iTromsø.

De siste årene har han spilt for Storelva, før han tok en overgang til Ishavsbyen like før seriestart i år, etter å ha spilt for begge klubbene i løpet av vinterserien. I utgangspunktet kan man ikke spille obligatoriske kamper for flere enn to klubber i ett kalenderår, men ifølge Jo Are Vik i Troms Fotballkrets, regnes ikke vinterseriekamper som obligatoriske kamper.

Dermed skal ikke NFFs overgangsreglement være noe hinder for en overgang.

7. august: Kvaløya sikrer seg keeper. Adrian Skogli Johansen forlater Ishavsbyen i 4.-divisjon og tar turen til Kvaløya, som ligger på andreplass, som også gir opprykk, i 5.-divisjon.

Johansen trente med Kvaløya i vinter, men laget hadde da to keepere. Nå har keeper Tobias Ødegård dratt i militæret, mens Einar Mellem akkurat har kommet tilbake etter at han knakk kragebeinet tidligere i sesongen.

Skogli Johansen gjorde seg kanskje aller mest bemerket i debuten for Ishavsbyen tidligere i år, hvor han reddet to straffespark da «Byen» overraskende slo Skarp 3–2.

6. august: Markus Hansen, Jørgen Sørdal Bugge og Benjamin Mathisen Salomonsen er alle tilbake i Ringvassøy etter å ha vært på lån hos Leknes i sommer.

Etter vårsemesteret på skolen reiste de hjem og ble lånt ut for å opprettholde både trening og kamperfaring

6. august: Mats Solstad forlater Fløya 2 for Skarp. Angrepsspilleren Solstad, som spilte for Skarp gjennom oppveksten, gikk til Fløya 2 i 2018, men er nå tilbake i Skarp og fikk debuten på A-laget mot Ishavsbyen 6. august.

DEBUT: Mats Solstad like etter sin første kamp for Skarps A-lag. DEBUT: Mats Solstad like etter sin første kamp for Skarps A-lag. Foto: Mats Rydland

5. august: Mathias Dahl Abelsen til Mjølner. Kantspilleren forlot TUIL før sesongen og var på prøvespill for både Kristiansund og Stabæk i vinter. Til slutt endte Abelsen opp i Skeid, hvor han nylig fikk avsluttet kontrakten etter lite spilletid.

Søndag debuterte han for sin nye klubb med en scoring i 1–3-tapet borte mot Kjelsås i 2.-divisjon avdeling 2.

5. august: Ilyas Shirzad forlater Lyngen/Karnes. Den offensive spilleren flytter sørover og er dermed tapt for Lyngen/Karnes, som ligger nederst i TITO-serien med 2 poeng etter 12 kamper.

4. august: Fra Krokelvdalen til 2.-divisjon. Runar Henriksen returnerer til barndomsklubben Senja etter en meget god vårsesong i 4.-divisjon, hvor han både var med på «vårens» lag og toppet TITO-børsen ved halvspilt sesong.

3. august: Brødrene Jan-Robin Bjørn (28) og Kristian Bjørn Hansen (20) returnerer til Lyngen/Karnes, melder klubben selv. Førstnevnte er forsvarsspiller, mens sistnevnte spiller på midtbanen.

De har vært et halvt år i henholdsvis Stakkevollan og Skjervøy, men er nå tilbake i moderklubben for å hjelpe klubben unna nedrykk. Kristian er allerede spilleklar for kampen mot Fløya 2 mandag, mens det fortsatt er usikkert om Jan-Robin blir spilleklar.

L/K ligger nederst i 4.-divisjon etter halvspilt sesong.

2. august: Ørjan Skallebø og Johan Arntsen vurderer kontrakt i TUIL. – Jeg pratet med dem i går. Jeg vurderer det. Jeg må se hva de tilbyr før jeg tar noen beslutninger, men ja, det er aktuelt, sier Skjervøy-spilleren Ørjan Skallebø til Framtid i Nord.

Johan Arntsen er for øyeblikket på lån i Skjervøy fra TUIL.

Vurderer TUIL: Skjervøy-spiller Ørjan Skallebø vurderer TUIL-kontrakt. Vurderer TUIL: Skjervøy-spiller Ørjan Skallebø vurderer TUIL-kontrakt. Foto: Framtid i Nord

1. august: Jo Nymo Matland klar for HamKam. Det melder Hamar Arbeiderblad. Venstrebacken skal pendle mellom idrettsstudier i Oslo og Hamar. I HamKam vil han havne i konkurranse med Hans Norbye, som har blitt brukt på venstreback av trener Gaute Helstrup.

Etter det iTromsø er kjent med, har Matland også hatt tilbud fra Fredrikstad.

31. juli: Tre mann ut for TUIL. Tomas Kristoffersen forlater «Dalen» og melder overgang til Sogndal. I tillegg drar lånespillerne Harald Nilsen Tangen (18) og Erik Arnebrott (20) tilbake til Viking etter at låneavtalen går ut 5. august.

Den siste lånespilleren fra Viking, Lasse Berg Johnsen (20), blir derimot i TUIL ut sesongen.

30. juli: Per Kristian Tagseth (20) er klar for Storelva. Både han og Joakim Lillehaug Pedersen har signert for 4.-divisjonsklubben fra Kvaløya.

Tagseth er for øvrig storebror til Edvard Tagseth, som har vært i Liverpools akademi frem til i sommer.

28. juli: Tilbake i TUIL. Henrik Åsali Hansens utlån fra TUIL til TIL 2, er over og Åsali Hansen var på benken for TUIL da de tapte 0–2 mot Strømmen.

25. juli: Matland ferdig i Brattvåg. Jo Nymo Matland gir seg i Brattvåg og flytter til Oslo for å studere.

25. juli: Sondre Flaat fortsetter i Skarp. Skarp-spissen skal ut i et halvårig turnus fra midten av august etter tre år med fysioterapistudier. Lenge var det usikkert hvor turnusen skulle være, men det er nå klart at den blir på sykehuset i Tromsø og at spissen dermed ikke forlater klubben.

24. juli: Fortsetter i Skjervøy tross flytting. Robert Rydningen, som er fra Kvaløya og spiller for Skjervøy, skal flytte til Trondheim. Til tross for det, er planen å finne ne klubb i Trondheim å trene og fortsette i Skjervøy i hvert fall ut sesongen.

Robert Rydningen er for øvrig broren til Fløya-spiller Martin Rydningen.

23. juli: Fløya mister tre spillere. Tidligere Fløya-kaptein Martin Indal Andersen (24) skal flytte til Oslo for å studere, Martin Rydningen (20) skal gå college i USA, mens Espen Berthung (27) har meldt overgang til Skarp.

Klubben vurderer erstattere både internt og eksternt.

23. juli: Kristoffer Brenn forlater Krokelvdalen. Midtbanespilleren, som i 2018 var på årets lag i 4.-divisjon, har i sommer flyttet til Tønsberg sammen med familien. Dermed har 29-åringen, som også har spilt aldersbestemt fotball i Krokelvdalen, spilt sin foreløpig siste kamp for klubben.

21. juli: Gjenforenes med pappa: Mikael Lange (20) er klar for Fløya. Midtstopperen er sønn av tidligere TIL-, TUIL- og Fløya-spiller Roger Lange, som nå er assistenttrener i 3.-divisjonsklubben.

Mikael Lange spilte i Fløya frem til han ble 12–13 år, før han begynte på TIL. Etter TIL gikk turen til Finnsnes, før han nå er tilbake hos Fløya.

20. juli. Garib Gerkondani (21) klar for ny klubb. Gerkondani, som fikk to cupkamper for TIL i 2017 og gikk på NTG, ble løst fra kontrakten med Moss tidligere i sommer. Nå har han signert for 2.-divisjonsklubben Oppsal.

20. juli: Tidligere TIL-talent på vei sørover. Sebastian Jensen var en del av TILs gylne 1996-årgang og spilte for TIL på aldersbestemt nivå og for TIL 2 og TIL 3 frem til han ble 19 år. Etter det har Jensen vært i både TUIL og Senja, men ser ut til å være tapt for sistnevnte.

20. juni: Lars Petter Rotvold Nilsen forlater Stakkevollan. Den spillende treneren flytter til Oslo i august og gir seg som trener for de gule og sorte i 4.-divisjon, men får muligens med seg én eller to kamper i august før han drar.

Ørjan Harjo, som blant annet har vært assistenttrener for Stakkevollan i 2,5 år, overtar hovedtreneransvaret.

20. juni: Jørgen Solem Steffensen er klar Storelva. Einar Kjevik Øien og René Christian Schultz ble klar for klubben to uker tidligere.

15. juni: Forlater Stakkevollan. Angrepsspiller Joakim Dahl Haraldsen er ferdig med fysioterapistudier og flytter tilbake til hjembyen Harstad over sommeren for å ha turnus der.