Overgangsstudio: Skarp henter 3.-divisjonskeeper

Har din klubb hentet en ny spiller eller trener før 2020-sesongen? Vi følger ryktene og overgangene i lokalfotballen her.

PÅ PLASS: Kai Kamsvåg spilte for Skarp i iTromsø Cup i helga. Her fra kampen mot   Foto: Håkon Steinmo

fotball

Det er mange brikker som skal på plass for Tromsø-klubbene når fotballsesongen skal starte opp igjen etter vinteren. Spillere og trenere skal forlenge avtaler eller skifte klubb. iTromsø registrerer overgangsnyhetene på både herre- og damesiden, fra Eliteserien til 6.-divisjon.

For de med profesjonell kontrakt er overgangsvinduet åpent fra 9. januar til 1. april.

For amatørene er vinduet åpent fra 1. januar til 10. september. Årsaken til at overgangsvinduet er stengt etter det, er for å forhindre at lag forsterker i sesonginnspurten.

Vi oppdaterer denne saken de neste månedene.

Tips oss på SMS, e-post (sporten@itromso.no) eller iTromsø-sporten på messenger – også om overganger som allerede er i boks fra tidligere i sommer.

25. januar. Kai Kamsvåg returnerer til Skarp. Sisteskansen har signert en ny kontrakt som sikrer en retur til klubben han forlot til fordel for Melbo i 2018.

25. januar. Martin Myrhaug Hansen har signert for Skånland. Det skjedde like før Skånland skulle spille mot Skarp i iTromsø Cup lørdag. Myrhaug Hansen har for øvrig spilt for Skarp i en rekke sesonger tidligere. Kantspilleren spilte for Finnsnes forrige sesong.

24. januar. Håper å signere Krokelvdalen-spiller over helga. Edvard Langnes er ønsket av den nyopprykkede 3.-divisjonsklubben, meldte Harstad Tidende i midten av desember.

Trener Tor Anders Hustad håper blant annet å ha kantspillerens signatur på plass over helga, ifølge ht.no. Kantspilleren har spilt for Skånland i iTromsø Cup i helga. Også Krokelvdalen-spiller Håkon Norberg er aktuell for en retur.

24. januar. Fra Fløya til Tromsø IL. Emilie Kristiansen (20), som kom til Fløya fra Medkila for omtrent ett år siden, har meldt overgang til byrivalen.

24. januar. TIL signerer sønnen til gammel helt. Tobias Hafstad (17) har signert proffkontrakt med klubben. Han er sønnen til tidligere TIL-spiller Thomas Hafstad, som har fjerde flest kamper for «Gutan» på adelskalenderen.

22. januar. Tidligere TUIL-keeper til Alta. Gregorz Flasza har skrevet under for 2.-divisjonsklubben, melder Alta.

Den polske sisteskansen spilte 21 kamper for TUIL tilbake i 2017.

22. januar. To nye til Storsteinnes. Edvard Hamnvik Sagelv har signert fra Nordkjosbotn, mens Ole Gunnar Johansen kommer fra Lyngstuva.

Thomas Braathen (t.v.), Fridtjof Mortensen, Mathias Warvik og Eskil Krane Dahl etter en kamp for Fløya 2 borte mot Krokelvdalen i fjor.  Foto: Mats Rydland

20. januar. Thomas Braathen til Skjervøy. Braathen, som spilte 17 kamper for Fløya 2 i 4.-divisjon og fire kamper for Fløyas A-lag i 3.-divisjon forrige sesong, tar dermed sikte på mer tid i 3.-divisjon denne sesongen.

Midtbanespilleren er den tredje som har forlatt fjorårets Fløya 2-lag, etter at Jon Olav Fagertun gikk til Storelva og Aleksander Braathen gikk tilbake til Skarp tidligere i vinter.

19. januar. Yttergård Jenssen har signert. Det bekrefter TIL søndag. Søndag 10.50 landet Ruben Yttergård Jenssen på Tromsø Lufthavn. 2 timer og 20 minutter senere, bekreftet TIL at den medisinske testen var gjennomført, at kontrakten var signert og overgangen i boks.

– Det føles veldig godt å komme hjem igjen, sa Yttergård Jenssen til iTromsø like etter at han hadde landet.

18. januar. Dobbel keepersignering for Storelva. Jon Olav Fagertun forlater Fløya 2 og har signert for Storelva og fortsetter dermed i TITO-serien også neste sesong. Fagertun er den andre spilleren som forlater laget som ble seriemester forrige sesong, etter at Aleksander Braathen gikk tilbake til Skarp tidligere i januar.

I tillegg har Storelva har signert keeperen Mats Jørgen Sende fra 4.-divisjonsklubben Vuku.

18. februar. Ruben Yttergård Jenssen klar for TIL. Klubben melder i en pressemelding lørdag at det kun er den medisinske testen som gjenstår for midtbanespilleren.

18. januar. Dansk interesse for Jacob Karlstrøm. Flere skandinaviske toppklubber har henvendt seg om TILs sisteskanse. På spørsmål om det er andre klubber på banen, svarer TIL-keeperen følgende:

– Ikke som jeg vil prate om. Det har vært litt snakk her og der, men ikke noe mer enn det. Vi får se hva som skjer, sier Karlstrøm til iTromsø.

16. januar. Ringvassøy forsterker. Andreas Finstad kommer fra Leknes, hvor han spilte én kamp i tredjedivisjon forrige sesong og ni for Leknes 2 i femtedivisjon.

Ringvassøy endte på tredjeplass i femtedivisjon i fjor, bak Valhall og Kvaløya som begge rykket opp.

16. januar. Flovik aktuell som Fløya-trener. Tidligere TIL-trener Bård Flovik er blitt kontaktet om den ledige jobben som hovedtrener for Tromsø-klubben Fløya som skal spille 2.-divisjon i år. Det melder avisen Nordlys.

– Jeg tar ikke steget videre før de har fått landet noen baller. Om jeg tar et steg videre er uavklart. Fløya har mange avklaringer de må gjøre internt, før jeg vil snakke mer med dem, sier Bård Flovik til Nordlys.

iTromsø har de siste dagene forsøkt, men ikke lykkes å komme i kontakt med Flovik, som det siste året har vært ute av fotballen etter at han i 2018 trente Alta IF i 2.-divisjon.

16. januar. Dahl Abelsen klar for ny klubb. Tidligere TUIL-spiller Mathias Dahl Abelsen som i fjor spilte vårsesongen i Skeid og høstsesongen i Mjølner, er klar for 1.-divisjonsklubben Øygarden FK (tidligere Nest Sotra). Det melder klubben på sin hjemmeside.

– Jeg har spilt mot Nest Sotra de tre siste sesongene og har en god kjennskap til klubben. Jeg er veldig imponert over stabiliteten til klubben som kjemper mot andre klubber med betydelig større budsjett. At laget også spiller sitt eget spill uansett motstand var også en viktig faktor for at jeg i år velger å flytte sørover for å bli med på prosjekt Øygarden FK, sier Dahl Abelsen til hjemmesiden.

15. januar. Kapteinen forlater skuta. Nordkjosbotn-kaptein Jørgen Stensland forlater klubben og går tilbake til Storsteinnes, som han har spilt aldersbestemt fotball for. Stensland ble toppscorer for NIL med åtte mål i 4.-divisjon forrige sesong.

Storsteinnes skal spille i 5.-divisjon kommende sesong etter opprykket 6.-divisjon.

14. januar. Brødreduo gjenforenes i Ramfjord. Gaute B. Olsen som i fjor trente Nordkjosbotn til en 8.-plass i 4.-divisjon har gitt seg i klubben for en ny rolle som assistenttrener for 5.-divisjonsklubben Ramfjord der hans tvillingbror Vegard B. Olsen er hovedtrener. Det skriver fotballbloggeren OMT.

– Vegard har gjort en kjempejobb i RUIL i to sesonger så dette blir nok gøy. I år passer det dessuten veldig fint å ikke ha hovedansvaret ettersom vi på hjemmebane venter ei lita jente i april, sier Gaute B. Olsen til OMT Fotballside.

Brødreparet har tidligere vært trenere sammen. Da i Kvaløya, men med reverserte roller, Gaute som hovedtrener og Vegard som assistent.

TRENERDUO: Vegard B. Olsen (t.v.) og Gaute B. Olsen skal trene Ramfjord sammen i 2020.  Foto: OMT Fotballside

14. januar. Glimt-talent på vei til TUIL. Casper Øyvann (20) setter kursen mot Tromsø for å bli bedre kjent med TUIL-miljøet. Glimt-stopperen er aktuell for et utlån og skal trene med «Dalingan» fra 16. til 26. januar melder Avisa Nordland.

14. januar. Tobias Nygård Vibe har signert toårskontrakt for TUIL. Vibe kommer fra Alta, og har siden han dro fra TUIL før 2019-sesongen. Derfra dro han til finske HIFK. Der ble han i seks måneder før han dro tilbake til Norge og Alta. Vibe takket nei til indisk proffeventyr og 1.-divisjonsklubber før han valgte TUIL (+).

13. januar. Runar «Oksen» Henriksen tilbake til Krokelvdalen. Henriksen returnerer til klubben etter et halvår i 2.-divisjonsklubben Senja, melder Krokelvdalen.

Henriksen var en av de beste spillerne for Kroken i 4.-divisjon våren 2019 og sikret med det en overgang til barndomsklubben hans, Senja. Midtbanespilleren var på vårens lag i divisjonen og toppet TITO-børsen ved halvspilt sesong.

13. januar. Hay klar for Bryne. Kristoffer Hay forlater dermed Aalesund. Hay er opprinnelig fra Tromsø, men har i store deler av oppveksten bodd på Østlandet. Han var hele 2018-sesongen på utlån i TUIL, samt halvannen måned sommeren 2019.

13. januar. Fløya signerer 3.-divisjonsspiller. Mira Elisabeth Løveng-Hansen spilte 15 kamper for Kvaløya i 3.-divisjon i 2019 og har tatt overgang til Fløya.

12. januar. Hamna-spiller til Skarp. Den unge forsvarspilleren Lina Jensen spilte 14 av 18 kamper for et Hamna-lag som overrasket og imponerte forrige sesong med å ta en 3.-plass i 3.-divisjon og har nå meldt overgang til Skarp.

12. januar. Bryan Fiabema (16) klar for Chelsea. Før jul ble det kjent at TIL og den engelske storklubben var enige om en avtale. Lørdag 11. januar var Fiabema og så Chelsea-Burnley på Stamford Bridge sammen med familiemedlemmer, før det ble offisielt dagen etter at han hadde blitt enig med Chelsea om en avtale.

11. januar. Fløya henter TIL-spiller. Ingrid Elise Ingebrigtsen spilte tre kamper for TIL i 2.-divisjon og seks kamper i 3.-divisjon for TIL 2 i 2019.

Hun spilte også flere kamper for TIL J16, J17 og J19 forrige sesong.

11. januar. Martin Myrhaug Hansen bekrefter at han er ferdig i Finnsnes. Myrhaug Hansen meldte overgang til Finnsnes fra Skarp for ett år siden, etter at sistnevnte rykket ned fra 3.-divisjon.

Myrhaug Hansen har trent litt med 4.-divisjonsklubbene Kvaløya, Krokelvdalen og Skarp den siste tiden, men skal også være aktuell for 3.-divisjonsklubben Skånland, som har vist interesse for kantspilleren tidligere.

FERDIG: Martin Myrhaug Hansen ser seg om etter ny klubb.  Foto: Mats Rydland

10. januar. Patrik Braathen aktuell for TUIL. Midtbanespilleren ga i desember beskjed om at det kun ble med den ene sesongen i Finnsnes. TUIL kan være et aktuelt steg videre for den sentrale midtbanespilleren, ifølge iTromsø.

Braathen utelukker heller ikke en overgang til gamleklubben Skarp, som spiller i 4.-divisjon.

10. januar. Håvard Fjellvang ny Skarp-trener. Gaute Helstrups tidligere høyre hånd i Tromsdalen er tilbake som fotballtrener etter at han onsdag kveld takket ja til en rolle som sidestilt trener med Vidar Haldorsen i 4.-divisjonsklubben Skarp.

– Skarp er en spennende klubb med et veldig fint anlegg og spennende ting på gang. Det er et forholdsvis ungt lag og jeg har savnet det å være på feltet, sier Håvard Fjellvang til iTromsø.

Aleksander Bjørnstad, som forrige sesong var trener sammen med Haldorsen, går over i en ny rolle som sportslig koordinator i klubben.

9. januar. To tidligere Fløya-spillere ferdig i Toppserie-klubb. Synnøve Hafnor, som spilte i Fløya i 2014 og 2015, er ferdig i Røa. Det samme er Guro Bell Pedersen, som var i Fløya i 2013 og 2014, samt i TUIL i 2015.

For Bell Pedersens del, så er planen å ta en pause fra fotballen. Begge to har slitt med skader den siste tiden.

9. januar. Grunnvoll gir seg i Finnsnes – aktuell for TUIL. Som både Julian og Thomas Aloyseus, er spissen Vebjørn Grunnvoll ferdig i Finnsnes etter at det ble slutt på proffkontrakter i klubben, melder Nordlys.

Ifølge samme kilde skal Grunnvoll være interessert i spissen som scoret 20 mål på 22 kamper i fjor i tredjedivisjon.

9. januar. Til Fløya fra TIL. Ingrid Elise Ingebrigtsen har meldt overgang til Fløya. Hun spilte tre kamper for førstelaget i andredivisjon i 2019, samt fem for TIL 2 i tredjedivisjon samme år. I tillegg hadde hun flere kamper på aldersbestemt nivå.

9. januar. Vibe på vei tilbake til TUIL. Ifølge Nordlys er Tobias Nygård Vibe på det nærmeste klar for en TUIL-retur etter han i 2019 spilte i finske HIFK i vårsesongen og høstsesongen i 2.-divisjonsklubben Alta IF.

Tobias Vibe nærmer seg TUIL-retur.  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

– Vi har snakket med Tobias, og det har vært veldig gode samtaler. Jeg oppfatter det sånn at Tobias vil spille for TUIL, og vi vil at Tobias skal spille for TUIL. Vi får se om vi får landet det i løpet av dagen eller morgendagen, sier sportslig leder Thomas Heide til Nordlys.

8. januar. Ny mann klar for Storelva. Gøran Larsen har meldt overgang fra Bremanger, som spilte i 4.-divisjon i Sogn og Fjordane forrige sesong. Larsen kan spille både midtbane og angrep.

8. januar. Reiser til London. Bryan Fiabema skal ifølge Nordlys reise over til den engelsek hovedstaden i løpet av de nærmeste dagene for å signere for Chelsea.

Ifølge Nordlys skal Jakob Maslø Dunsby (19), som spiller for Sandefjord, trene en uke med TIL i slutten av måneden.

7. januar. Ny trener klar for Skognes. Kim Larsen er tilbake som trener for klubben etter halvannet år etter at han ga seg i klubben, melder 5-.divisjonsklubben.

5. januar. FIL-duo på vei til TUIL

Alexander Samuelsen, som har trent Finnsnes de siste to sesongene, skal være på vei inn som erstatter for Svenn Martinsen Torneus, som ga seg som assistenttrener i Tromsdalen etter forrige sesong.

Thomas Aloyseus, som forrige sesong var spiller, fysioterapeut og fysisk trener for FIL, skal også være på vei til TUIL.

– Jeg kan bekrefte at vi er i dialog med begge to, forteller daglig leder i TUIL, Inge Takøy, til iTromsø søndag.

Han håper å i hvert fall få på plass en av de to i løpet av mandagen, men understreker at ingenting er klart før alt er signert.

– Så får vi se om vi får på plass den andre også, sier Takøy.

4. januar. TUIL-spiller ferdig i klubben. Ørjan Skallebø, som signerte for TUIL i august 2019 fra 3.-divisjonsklubben Skjervøy, har valgt å gå tilbake til gamleklubben. Det melder klubben.

Det skal være vanskeligheter med å kombinere jobb og trening med TUIL som er årsaken bak overgangen.

3. januar. Fra Fløya 2 til gamleklubben. Aleksander Braathen (17) meldte sommeren 2019 overgang til Fløya 2 etter å ha spilt aldersbestemt fotball og andrelagsfotball for Skarp tidligere i sesongen. Nå har den allsidige spilleren meldt overgang tilbake Skarp.

Aleksander er for øvrig sønn av Thorleif Braathen, som har vært trener for Fløya 2 de siste årene. Thorleif Braathen fikk også jobben som trener for Fløyas førstelag i desember, men trakk seg senere fra den stillingen.

2. januar. Fløya-spiller muntlig enig med TUIL. Peder Mæhle er ifølge Nordlys muntlig enig om en overgang, og regner med at det formelle straks er på plass.

27. desember. Trippelsignering for Fløya 3. Adrian Feka har meldt overgang fra TSI, som vant 6.-divisjon og rykket opp forrige sesong, til Fløya 3, som spiller i 6.-divisjon.

Også Ask Holstad, sist registrert med kamper for TIL 4 i 2015, og Lars Eduardo Strand Sørensen, som sist spilte for Beisfjord i 5.-divisjon i 2018, meldte overgang til Fløya 3 tidligere i desember.

21. desember. Blir lagkamerat med gamletreneren. Jonas Furøy har, som tidligere lagkamerat og spillende trener i Stakkevollan, Lars Petter Rotvold Nilsen, signert for 4.-divisjonsklubben Holmlia i Oslo melder klubben på Instagram.

Furøy har tidligere spilt for Finnsnes, Senja og Stakkevollan, før han siden sommeren 2018 har spilt for Finnsnes 2 i TITO-serien.

BLIR LAGKAMERATER IGJEN: Lars Petter Rotvold Nilsen og Jonas Furøy skal spille sammen nok en gang. Her fra da de møttes som motstandere mens Rotvold Nilsen var spillende trener for Stakkevollan og Furøy spilte for Finnsnes 2 våren 2019.  Foto: Mats Rydland

20. desember. Fiabema til Chelsea. Bryan Fiabema (16) har imponert på treningsopphold for Chelsea før jul og klubbene skal nå være enige om en overgang.

– Jeg tenker Chelsea er en toppklubb og kanskje en av de beste plassene man kunne dratt med tanke på akademiet, sa Fiabema til iTromsø før treningsoppholdet.

20. desember. Klar for Heerenveen. Runar Espejord har signert en avtale med den nederlandske Eredivisie-klubben på 2,5 år, ifølge klubbens hjemmeside.

19. desember. Guro Pettersen blir utenlandsproff. 28-åringen, som har spilt for VIF de to siste sesongene, skal spille for den svenske toppklubben Piteå. Hun har signert en toårskontrakt.

– Jeg likte godt treneren og hele opplegget rundt. Jeg blir også heltidsproff, noe som også var en faktor for at jeg drar dit, sier Pettersen til iTromsø.

17. desember. Gudmund Kongshavn forlater TIL. Etter fem sesonger og 86 kamper for klubben, ble det tirsdag klart at keeperen har spilt sin siste kamp for TIL.

15. desember. Tre til Skarp. Kantspiller Knut Mortensen kommer fra TUIL 2 i TITO-serien, Lukas Berntzen fra TILs breddeavdeling, mens Eskild Hansen Sørensen kommer fra 6.-divisjonsklubben Hamna. De er alle tiltenkt en rolle på Skarps juniorlag.

11. desember. Dan-Roger Roland forlater Fløya. Roland flytter til Oslo i januar grunnet etterutdanning.

– Jeg håper å finne en klubb der på et bra nivå. Det har vært en del klubber som har vist interesse siden slutten av sesongen, men jeg har ikke gått inn i dialog med noen, sier midtstopperen til iTromsø.

10. desember. Andreas Løvland kan få proffeventyr på Færøyene. Overfor iTromsø bekrefter agenten Remi Wulff at flere klubber er interesserte i TUIL-spilleren og «Løva» må svare i løpet av uka på tilbudet fra den færøyske klubben.

Samtidig har Løvland en drøm om å spille for TIL og håper de også kan vise interesse for ham.

6. desember. Klar for Fløya. Henriette Blomstereng (16) scoret 30 mål på 18 kamper for Hamna i 3.-divisjon og har meldt overgang til Fløya. Også lagvenninne på Hamna, Synne Helen Kvernberg, har meldt overgang til de hvite og grønne.

Henriette Blomstereng, til høyre, sammen med storesøster, trener og tidligere Fløya-spiller, Nathalie Blomstereng. Sistnevnte har nylig gitt seg som trener for Hamnas A-lag.  Foto: Mats Rydland

6. desember. Tilbake til Storelva etter et halvt år borte. Midtbanespiller Christian Olsen meldte overgang fra Storelva og til 6.-divisjonsklubben Skarven i sommer, men har nå meldt overgang tilbake til Storelva.

5. desember. Tidligere TIL- og Skarp-keeper til Holmlia. Felix Breivik, som har to kamper på benken for TIL i Eliteserien tilbake i 2009-sesongen, har signert for Oslo-klubben Holmlia, melder klubben på Instagram.

28. november. Allertsen inn i trenerteamet. Geir Allertsen (58) skal sammen med Jimmy Hansen og materialforvalter Alf Stavnesvik ha ansvar for Storelva den kommende sesongen. Allertsen har tidligere vært innom en rekke klubber og hadde også andre tilbud.

– Jeg takket nei til to andre jobber tidligere på høsten fordi jeg ikke følte det var noe for meg. Nå var det. Så tilfeldig kan det være noen ganger, sier Allertsen til iTromsø.

21. november. Fra Stakkevollan til Holmlia. Lars Petter Rotvold Nilsen, som var spillende trener for Stakkevollan i TITO-serien, flyttet sommeren 2019 sørover til Oslo. Nå har han signert for 4. divisjonsklubben Holmlia, melder klubben på Instagram.

Rotvold Nilsen ble for øvrig i sommer assistenttrener for LSKs G16-lag.

Å fortsette der har han takket nei til og skal fra og med neste sesong være assistent for Holmlias A-lag og hjelpe litt til rundt yngre lag.