Positivt TIL-møte i går: – Har mulighet til å forsterke

Den sportslige ledelsen hadde det Simo Valakari kaller for et «veldig positivt møte» i går.

TIL-TOPPER: Her er Per Aronsen (til venstre), Stig Bjørklund, Svein-Morten Johansen og Simo Valakari.  Foto: Øyvind Sivertsen

fotball

SOTOGRANDE, SPANIA (itromso.no): Her i Spania er nemlig både sportssjef Svein-Morten Johansen, TIL Holding-leder Per Aronsen, adm.dir. Stig-Arne Engen, TIL-leder Stig Bjørklund og Erik Ringberg fra sportslig utvalg til stede.

På møtet fredag ble det avklart at TIL har mulighet til å hente en eller to nye spillere.

– Det var et veldig positivt møte. Hvis vi finner en spiller som kan styrke laget, som har de verdiene vi har, da er det mulig. Men det er ingenting konkret ennå, understreker TIL-trener Simo Valakari etter lørdagens trening.

– I beste fall kan vi hente to, sier sportssjef Svein-Morten Johansen til iTromsø.

Ingen tilbud ennå

Det er nye ord fra TIL-hold. Inntil helt nylig har det vært sagt at lønnsbudsjettet er fylt opp, og at det derfor ikke har vært mulig å styrke laget. Per Aronsen sa imidlertid til iTromsø tidligere denne uken at man jobbet hardt med saken – og at han er optimistisk.

– Det var et veldig positivt møte i går, så jeg er veldig fornøyd med det, sier Valakari.

– Har dere gitt spillere et konkret tilbud?

– Nei.

Etter det iTromsø kjenner til har sportslig avdeling nå et millionbeløp tilgjengelig. Hvor mye, er det ingen som vil kommentere.

– Det er ikke snakk om å få en ramme, men at «sporten» ser på hva slags gode alternativer som finnes med tanke på våre behov. Når de foreligger, så gjøres det en vurdering, sier TILs administrerende direktør, Stig-Arne Engen.

– Hvem er det som bidrar til at TIL nå har økte muligheter til å hente spillere?

– Nei, det har jeg ingen kommentar til. Vi har fokus på at vi kjenner på de behovene vi har til å styrke en allerede god tropp, svarer Engen.

Han går imidlertid langt i å bekrefte at TIL faktisk kan kjøpe spillere også - ikke bare signere «gratisspillere».

– Når vi ser hva som finnes der ute, vil vi jo se hvilke type spillere vi ønsker. Om det er spillere under kontrakt, eller ikke, så blir det en vurdering når vi har noen konkrete som fyller de behovene vi har, sier Engen.

DIREKTØR-GLIS: TILs administrerende direktør er fornøyd med at klubben nå har mulighet til å forsterke laget.  Foto: Øyvind Sivertsen

– Men dette er jo gode nyheter.

– Ja, det er veldig artig. Det er også utrolig godt å være tett på «sporten» nå og se hvor kvalitetsmessig godt det jobbes og hvor godt hver enkelt økt planlegges. Entusiasmen, presisjonen og tilstedeværelsen på treningene blandet med spillegleden lover utrolig godt. Det jobbes veldig godt. Vi er full av entusiasme fremover, svarer TILs administrerende direktør.

– Må styrke oss

Svein-Morten Johansen sier dette om fredagens møte:

– Jeg følte at det var veldig positivt fra ledelsen. Hvis vi finner den riktige spilleren, og noe som kan styrke oss, så er det muligheter. Vi ble også enige om at finner vi ikke det riktige for oss, så dropper vi det. Det blir jobben nå: Å finne ut hva som kan styrke oss og hvilken profil er tilgjengelig, sier Johansen til iTromsø.

TIL har danske Oliver Kjærgaard på prøvespill i Spania. Han får fort spilletid mot Rostov søndag, men det er ikke tatt noen endelig beslutning på om han får et kontraktstilbud.

Kjærgaard er midtbanespiller, men Valakari ønsker seg også en midtstopper. TIL er interessert i kontraktsløse Lars Sætra, men han trener med Strømsgodset.

– Hva om du må velge mellom en midtbanespiller og stopper?

– Blir det kun én spiller, så trenger vi en god spiller, svarer Valakari.

Kamp mot Rostov

Valakari understreker – slik han har gjort det under hele treningsleiren – at han er fornøyd med stallen han allerede har.

Treneren har for øvrig ikke tatt ut noe lag til morgendagens kamp mot Rostov, men det er avgjort at formasjonen blir 3–4–3 og at Kent-Are Antonsen, Magnar Ødegaard og Jostein Gundersen utgjør den bakre treeren.

Mushaga Bakenga sto over dagens trening på grunn av migrene. Også Gjermund Åsen, Mehdi Dioury og Fredrik Michalsen tok det rolig.

– Alle er klare i morgen, bortsett fra Simen (Wangberg), sier Valakari.