Preget Grindheim takket fansen etter sin siste VIF-kamp

Avsluttet med seier.

Christian Grindheim var tydelig preget etter sin siste VIF-kamp.  Foto: NTB scanpix

fotball

VÅLERENGA-ODD 2–0

Christian Grindheim spilte søndag sin siste hjemmekamp i Vålerenga-drakt. Midtbaneveteranen spilte solid i 2-0-seieren mot Odd.

Før kampstart ble det kjent at 34-åringen ikke får fornyet kontrakt med Oslo-laget. På Valle ble han takket av med blomster og en unison hyllest fra tribunene.

Grindheim fikk beskjeden av Ronny Deila etter fredagens trening.

– Da Ronny fortalte det, sa jeg bare «OK». Jeg er ikke sur eller bitter. Det er bare sånn det er, sier Grindheim til VG.

Se høydepunktene fra kampen her:

Grindheim står med over 250 kamper for Vålerenga i løpet av to perioder i klubben. Det er VIF som har valgt ikke å forlenge avtalen med sin kaptein. Søndag gjorde han en bra figur på midtbanen mot et Odd-lag som er ute av form.

– Jeg har vært her i åtte sesonger. Folkene i og rundt klubben, supportere og lagkompiser har en stor plass i hjertet mitt. Du blir jo glad i folk, forteller Grindheim.

Har du lest Ola Bernhus’ kommentar om Strømsgodset?

I metallet

Chidera Ejuke ga VIF-fansen tidlig noe å juble for. Etter åtte minutter smalt nigerianeren inn 1-0 på en ball som først hadde blitt blokkert av Odd-forsvaret.

Ronny Deilas menn var klart best. Etter et snaut kvarter var Grindheim bare et stolpetreff unna å score i sin nest siste kamp for Vålerenga.

Odd fikk virkelig kjørt seg før pause, men gjestene fra Skien klarte å holde unna flere scoringer i første omgang. Det tok imidlertid ikke lang tid før det sto 2-0 etter sidebytte. Etter en corner la Magnus Lekven ballen til rette og curlet den elegant i nettmaskene.

Like mange poeng

Olivier Occéan kunne tatt Odd tilbake i føringen, men spissveteranen tok ikke vare på sjansene sine i annen omgang.

Skien-laget har kun vunnet tre av sine ti siste seriekamper, og før siste serierunde ligger Dag-Eilev Fagermos menn på en skuffende 9.-plass med 39 poeng.

Vålerenga har like mange poeng, men bedre målforskjell gjør at laget er nummer seks på tabellen.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

fotball