Presidenten overrasket alle da han gjorde comeback på landslaget som 51-åring

Fansen fikk seg en uventet opplevelse da president og fotballegende Gerge Weah entret banen.

FOTBALLSPILLER ELLER PRESIDENT?: George Weah (51) er åpenbart begge deler.  Foto: François Mori / TT NYHETSBYRÅN

fotball

Tidligere fotballspiller og nåværende president i Liberia, George Weah, gjorde comeback på fotballbanen kun uker unna hans 52-årsdag melder den britiske avisen Independent.

79. minutters comeback

Weah, som mottok prisen for årets beste fotballspiller i verden i 1995 da han spilte i Milan, var invitert til en vennskapskamp mot Nigeria for å pensjonere hans legendariske drakt nr. 14.

Lite visste fansen at de ville få et gjensyn med fotballegenden som blant annet spilte for Manchester City og Chelsea i sin karriere.

16 år etter at han la fotballskoene på hyllen, entret spissen på ny fotballbanen – i en alder av 51 år.

LEGENDE: George Weah løftet gullballen i 1996 da han spilte for AC Milan.  Foto: Carlo Fumagalli / TT NYHETSBYRÅN

Weah viste glimt av ferdighetene som gjorde ham verdenskjent som fotballspiller, og mottok stående applaus fra publikum da han ble byttet ut i det 79. minutt, melder Independent.

Vennskapskampen endte 2–1 til Nigeria.

Fra verdens beste fotballspiller til president

I tillegg til utmerkelsen som verdens beste fotballspiller i 1995, vant Weah også Ballon d’Or samme år. Han er fremdeles eneste afrikanske fotballspiller gjennom tidende som har mottatt disse utmerkelsene.

I 1989, 1994 og 1995 ble Weah også kåret til årets afrikanske fotballspiller, og i 1996 ble han kronet med tittelen «århundrets afrikanske spiller».

Weah er en populær mann i hjemlandet, og i desember ble han president i Liberia.

Ifølge nettstedet Thesoccerweb.com er tidenes eldste landslagsspiller Billy Meredith (Wales). Han spilte på landslaget frem til han var 45 år og åtte måneder.

Eldste som har spilt i VM er colombianske Faryd Mondragón som deltok i VM i 2014 i Brasil, i en alder av 43.

I engelsk Premier League og 1. divisjon er Stanley Matthews tidenes eldste spiller. Hans siste kamp var i oppgjøret mellom Stoke og Fulham i 1965, som 50-åring.

I Norge er Kjetil Wæhler (Sogndal) for øyeblikket den eldste profesjonelle fotballspilleren (Elitserien og 1.divisjon) i landet med sine 42 år.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

fotball