Presset Guardiola: Ikke nok å vinne serien og cupen

Han ble hentet for å vinne Champions League. Tirsdag står Pep Guardiola (44) overfor sin største utfordring.

Pep Guardiola skriker ut ordre under bortekampen mot Porto, som ble en fiasko for hans Bayern, som tapte 1-3, og dermed ligger an til å ryke ut.  Foto: REUTERS

fotball

— Jeg vet hvilken klubb jeg er i. Det er ikke nok å vinne Bundesliga og cupen. Som i Barcelona og Real Madrid er det kun en "trippel" som gjelder, sa Guardiola til mediene i går formiddag.

I fjor raserte Cristiano Ronaldo Champions League-drømmen for Guardiola og Bayern München.

I år har en annen portugiser, Cristiano Ronaldos gamle akademikamerat Ricardo Quaresma, gjort utgangspunktet vanskelig for Guardiola.

Ricardo Quaresma herjet mot Bayern München i forrige uke. Her har han nettopp overlistet Manuel Neuer, og dermed scoret sitt andre mål for kvelden.  Foto: REUTERS

Quaresma scoret to ganger og Porto vant 3–1 i det første kvartfinalemøtet forrige uke.Bayern München må vinne minst 2–0 hjemme på Allianz Arena i tirsdagens returoppgjør.

Det kan bli en svært vrien oppgave etter en uke med storm i kastene rundt den tyske storklubben. 90 minutter i München tirsdag kveld kan på mange måter definere spanjolens to første sesonger i Bayern München. Det er sannhetens øyeblikk for Pep Guardiola. Han dømmes ut fra innsatsen i Champions League.

"Min fremtid er her"

Før Porto-møtet ble Guardiola igjen konfrontert med rykter om at han kan være på vei bort.

— Min fremtid er: Onsdag har jeg fri, torsdag skal jeg på trening og neste år er jeg her. Det er min fremtid, svarte 44-åringen.

Bayern München har slitt med skader og det var et svært svekket lag som tapte for Porto.

Guardiola får noen tilbake, blant dem Phillip Lahm og kanskje Bastian Schweinsteiger, men Arjen Robben, David Alaba, Javi Martinez og Mehdi Benatia er definitivt ute. Guardiola håpet i det lengste på at Franck Ribery skulle være tilbake.

Philipp Lahm fleiper med Thomas Müller under Bayern Münchens trening før Porto-kampen. Lahm er tilbake i manesjen til det meget viktige oppgjøret.  Foto: AP

Men han rekker heller ikke kampen mot Porto.De mange skadene har vært tema både i og rundt klubben. Etter tapet for Porto sa hele klubbens medisinske apparat opp jobbene, deriblant legen Hans-Wilhelm Müller-Wohlfart, som har vært knyttet til klubben i fire tiår.

Legestaben hevdet de fikk skylden for de mange skadene og valgte å slutte.

Men tyske medier hevder at flere av spillerne, deriblant Robben, har oppsøkt Müller-Wohlfart. Situasjonen er betent, men Guardiola ville ikke snakke om legen da han møtte mediene før Porto-kampen.

Han ville kun ha fokus på "finalen" mot portugiserne.

Seriegullet i boks

— Dette blir som en finale og det kommer til å bli vanskelig. Men jeg har full tillit til spillerne mine.

Med 12-poengsledelse fem runder før slutt er seriegullet i boks. Bayern München skal spille semifinale mot Borussia Dortmund i den tyske cupen og "double" er innenfor rekkevidde. Men det betyr lite dersom Champions League ender med kvartfinale.

Guardiola innrømmer at han er under press.

— Dette er en stor klubb, så du kan ikke si at vi er i en veldig hyggelig situasjon. Hvis du vinner, er du et geni. Hvis du taper, har du store problemer. Dette er en del av jobben min. Vi er noen få kamper fra (å vinne) den tyske cupen. Og vi blir seriemestere med seier mot Hertha Berlin lørdag. Det er imponerende med tanke på alle problemene vi har hatt. Men jeg vet hvilken klubb jeg jobber for, det er ikke nok å vinne Bundesliga og cupen, erkjenner mannen som ledet Barcelona til 14 titler på fire år.

Bayern München har vært i semifinalen de tre siste sesongene. For to år siden, under Guardiolas forgjenger Jupp Heynckes, vant klubben "treble".

— Vi må være smart, vi må unngå "kamikaze-taktikk". Vi føler presset og vi står med ryggen mot veggen. Men denne utfordringen er bra for oss, hevdet nøkkelspiller Thomas Müller da han satt på podiet på Allianz Arena sammen med Phillip Lahm.