Proffaktuelle Ingebrigtsen benket i Tyrkia - svensk avis hevder han flyr til Spania fredag

TIL turte ikke ta noen sjanser med IFK Göteborg-aktuelle Mikael Norø Ingebrigtsen mot Rubin Kazan. Etter 90 minutter på benken bar det rett i styrkerommet på hotellet. Nå kan Spania-tur vente allerede fredag.

Mikael Norø Ingebrigtsen i treningsrommet på hotellet Royal Seginus i Tyrkia.   Foto: Rune Robertsen

fotball

ANTALYA: Forhandlingene mellom TIL og den svenske eliteserieklubben har pågått i flere dager, og selv klubben klubbene enda ikke er helt enige skal det etter iTromsø kjenner til ikke være mye som skiller.

TIL-vingen var i troppen da «Gutan» møtte Rubin Kazan i en treningskamp i Tyrkia torsdag kveld. Ingebrigtsen fikk som en av få ikke spilletid i oppgjøret der Slobodan Vuk scoret kampens eneste mål, og TIL vant 1–0.

– Mikael vil dra og vi har et tilbud fra en annen klubb. Nå jobber klubbene seg imellom med detaljene, men ikke noe konkret har kommet ut av det foreløpig, sier TIL-trener Simo Valakari til iTromsø etter kampslutt.

– Er det på grunn av den mulige overgangen at du velger å benke han i dag?

– Nei, men spilleren vil dra. Vi har spillere som vil være her og må tenke på dem. Skulle det dessuten skje noe er jeg mer enn klar for å ønske Mikael velkommen tilbake, men slik det er nå vil han dra. Vi har gode spillere her som jeg heller velger å bruke, sier Valakari til iTromsø.

SISTE TRENING: Onsdag var Mikael Norø Ingebrigtsen på det som kan ha vært sin siste fotballøkt med TIL.  Foto: Rune Robertsen

– Skjønner at jeg benkes

Ingebrigtsen selv gikk sammen med lagkameratene rett i bussen for å kjøre den drøye mila fra der kampen gikk til hotellet der laget bor. Vel framme gikk Ingebrigtsen rett på mølla i treningsrommet sammen med noen av lagkameratene som heller ikke spilte særlig mye.

– Som situasjonen er nå skjønner jeg at jeg ikke spiller. Jeg har jo egentlig selvsagt et mål om å spille hver eneste gang, erkjenner Ingebrigtsen til iTromsø.

– Det kan hende han skjønner at dette med meg nesten er en tapt sak, og at han vil bruke spillere som er i klubben forstår jeg, sier Ingebrigtsen.

– Har du spilt din siste TIL-kamp?

– Det er vanskelig å si, men slik det ser ut nå vil jeg tro det, sier TIL-vingen.

Ingebrigtsen selv er orientert om at overgangen ikke er helt i boks ennå.

– Jeg har ikke hørt noe annet foreløpig annet enn det som skrives. Det er ikke noe nytt sånn sett, men det skal være nært, sier Ingebrigtsen.

Ny leir i Spania?

Göteborg reiste onsdag på treningsleir til spanske Murcia. Men TIL-vingen vet ikke annet enn at han skal reise hjem til Tromsø med klubben fredag morgen.

– Det kan hende det skjer noe i kveld, men det vet man aldri, sier Ingebrigtsen.

Den svenske avisen Gøteborgsposten hevder å vite at Ingebrigtsen drar til Spania for å skrive under en 3,5-årskontrakt fredag - direkte fra treningsleiren i Tyrkia. Avisen mener å vite at det kun gjenstår diskusjon om videresalgsprosenten rundt Ingebrigtsens avtale.

Han prøver ikke å tenke for mye over at han kan være inne i sine siste dager som TIL-spiller.

– Tankene er jo der, men jeg prøver å holde det utenfor, sier Ingebrigtsen.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

fotball