RBK-backen har slitt med spilletid - leies ut til tysk fotball

Malte Amundsen leies ut til tysk nivå 3 - hvor han gjenforenes med sin tidligere trener fra danske Køge.

Malte Amundsen spiller for Eintracht Braunschweig kommende sesong.  Foto: Håvard Jensen

fotball

20-årige Malte Amundsen ble denne vinteren hentet fra nettopp Køge, for å erstatte Lens-utleide Alex Gersbach.

Denne våren har imidlertid ikke blitt som venstrebacken forespeilet seg. Han har startet to cupkamper, men ikke vært på banen i serien og også slitt med å komme seg inn i kamptroppen.

Nå melder tyske Eintracht Braunschweig på sine hjemmesider at Amundsen skal spille for dem den kommmende sesongen, i jakten på å rykke opp igjen til tysk nivå 2.

Amundsen selv uttaler seg følgende om avtalen:

– Jeg kjenner Henrik fra HB Køge og har kun gode ting å si om ham. Dette er en kjempemulighet for meg. Jeg vil gjøre mitt beste for å hjelpe klubben tilbake til 2. Bundesliga, sier han til klubbsiden.

Henrik er i denne sammenheng Henrik Pedersen, som trente Amundsen i Køge for en stund tilbake. Han er nå sjefstrener i den tyske klubben.

Dermed kan dette være et signal på at RBK ikke har gitt opp tanken om at Alex Gersbach har en framtid i klubben. Han er tilbake etter en vår i fransk fotball.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

fotball