RBK håvet inn 138 millioner mer enn budsjettert i fjor

Rosenborg var en gedigen pengemaskin i 2017.

Rosenborgs daglige leder Tove Moe Dyrhaug har god grunn til å smile. I 2017 leverte klubben rekordhøye inntekter.  Foto: NTB scanpix

fotball

Da tjente seriemesteren over 300 millioner kroner og hadde inntekter himmelhøyt over budsjett.

Ifølge VG omsatte hele Rosenborg-konsernet i fjor for 304,4 millioner kroner. Det er over 60 millioner mer enn i 2016, og langt bedre enn budsjettet på 166 millioner.

– Dette er en historisk høy omsetning, og resultatet er bra. Dette viser at klubben driver bra, og har gode billett-, medie- og sponsorinntekter – og gjør det bra sportslig, sier RBKs daglige leder Tove Moe Dyrhaug til VG.

Resultat før skatt endte på 48,5 millioner kroner. Tallene inkluderer også selskapene Abrahallen AS, Lerkendal Stadion AS og Rosenborg Sport AS.

Dyrhaug forteller at RBK bevisst lager nøkterne budsjett.

– Vi budsjetterer med 2.-plass i ligaen, én hjemmekamp i cupen og én kvalikkamp i Europa. Det er forsiktig og realistisk, og alt annet er en bonus. Nå hadde vi i tillegg to publikumslag på veien til Europa League-gruppespillet. Vi hadde full stadion både mot Celtic og Ajax, sier hun.

I fjor solgte trønderklubben spillere for 58 millioner kroner, mens det ble hentet inn 80 millioner fra sponsor- og reklamemarkedet. I tillegg håvet Rosenborg inn 48 millioner i billett- og arrangementsinntekter. På toppen kom 60 millioner fra deltakelsen i europaligaen og 33 millioner i TV-inntekter.

Dermed kunne Dyrhaug og Rosenborg vise til hele 138 millioner kroner mer i omsetning enn budsjettert. (@NTB)

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

fotball