RBK-keeperen: - Det blir jeg forbannet på

André Hansen etter en av sine roligste arbeidsdager i RBK-buret.

OPPGITT: André Hansen likte ikke måten Rosenborg slapp inn målet mot Stabæk søndag kveld. Slike ting gjør ham forbannet.  Foto: KIM NYGÅRD

fotball

LERKENDAL: Rosenborg var bunnsolide. Stabæk var skrekkelig tamme. Og det gikk mer enn 86 minutter før bortelaget traff målet for første gang i kampen.

Da scoret reduserte Luc Kassi til 3-1 etter å ha fått rimelig fritt spillerom til venstre i feltet, og etterpå var keeper André Hansen alt annet fornøyd med det som skjedde.

— Ja, det blir jeg forbannet på, sier han oppriktig til adressa.no.

— Trenger ikke gi bort mål

For Rosenborg var tilbake med hele ni utespillere, og lå godt etablert i forsvar. Men presset på Stabæks ballførere var av det rimelig skrale slaget, noe som gjorde at Giorgi Gorozia hadde en enkel oppgave med å servere målscorer Kassi.

— Vi ønsker å gjennomføre det vi kaller Rosenborg-standard i 93 minutter. Det har vi for så vidt vært flinke på i år også, sånn som da vi vant 4-0 hjemme mot Viking. Da tok vi returløpene frem til dommeren blåste av, og det er mulig vi begynner å tulle litt, rett og slett. Det viktigste er uansett å vinne og ta tre poeng, men vi trenger ikke gi bort mål – det trenger vi ikke, sier Hansen.

Vil luke det bort

Når man leder 3-0 og har full kontroll på hjemmebane er det kanskje lett for å slippe seg ned et par hakk.

Intensiteten kan bli litt lavere, tempoet noe dvaskere.

— Det er det vi prøver å forhindre, da. Vi ønsker selvfølgelig å score flere mål, og er ikke fornøyde. Vi ønsker å fullføre med en god prestasjon helt inn. Nå gjorde vi det nesten, men etter 80 minutter begynte vi med litt for mye veggspill, touch og hælspark. Det får vi luke bort, sier sisteskansen, som selvsagt svært gjerne skulle holdt nullen for sjette gang i sesongen.

Han er glatt med på at kampen mot Stabæk var av den rolige sorten for egen del.

— Jeg hadde flere involveringer med beina enn med hendene, i hvert fall. Det var ganske stille og rolig, og det var en bra gjennomført kamp av oss. Bortsett fra de siste fem minuttene, da vi begynte å slurve og gi dem muligheter. Men før det var det høyt toppnivå på det vi leverte, sier han.