RBK-legende med klar tale: – Det er klart Rosenborg har en sjanse

Roar Strand er optimist før bortemøtet i Spania.

Roar Strand er optimist på Rosenborgs vegne før kampen i Spania.  Foto: Johansen, Geir Otto / Scanpix

fotball

Tidligere Rosenborg-spiller Roar Strand har troen på at trønderne kan få med seg et godt resultat borte mot Real Sociedad i europaligaen torsdag.

Trønderne tok seg europaligaen ved å slå ut fjorårets finalist Ajax i kvalifiseringen. Torsdag spiller Rosenborg første kamp i gruppespillet borte mot spanske Real Sociedad.

– Det blir en tøff oppgave, det er ingen tvil om det. Men det er sånne kamper man trener og spiller fotball for. Det er bare å gå ut og nyte, sier Roar Strand til NTB.

Fra 1989 til 2010 spilte Strand på seg legendestatus i Rosenborg. Han har over 120 europacupkamper for Rosenborg på samvittigheten, 67 av disse i mesterligaen. Han har vært med på å slå Milan, Borussia Dortmund, Valencia og Real Madrid, og han scoret mot sistnevnte og Arsenal.

– Det er klart Rosenborg har en sjanse. Det har vist seg før at underdog-lagene kan slå de større, sier han.

Viktig å ha trua

Real Sociedad har fått en pangstart i spansk La Liga og er det eneste laget som holder følge med Barcelona etter tre kamper. Den tredje strake seieren kom med 4-2 mot Deportivo La Coruña i helgen.

Strand tror spanjolene vil trykke på fra start, og at det for Rosenborg gjelder å holde unna og være rolig med ballen.

– Rosenborg kan ikke hive alle mann i angrep fra start. Men det er viktig at de har troen på at de kan få det til. Det vil bli større rom etter hvert, sier RBK-legenden.

Han mener Rosenborg må tørre å spille sitt eget spill, selv om Real Sociedad sannsynligvis vil ha ballen mest.

– Man må ta vare på de sjansene man får. Når muligheten først kommer må man gripe den.

Helt i toppen

En av dem som skal forsøke å stoppe scoringskåte spanjoler er Tore Reginiussen. Til klubbens eget nettsted sier han at Rosenborg kan se til tidligere oppgjør i år for å finne resepten.

– Vi må gjøre mye av det samme, ligge tett og kompakt og virkelig jobbe hardt. Vi har sett dem, og vi vet de har ting vi kan utnytte hvis vi er «på», sier midtstopperen.

– Det fine med å komme seg ut i Europa er at vi får se hvor lista ligger. Nå møter vi et lag som ligger helt i toppen i en av de beste ligaene i verden.

Reginiussen sier Rosenborg reiser til Spania uten å kjenne press, siden få forventer at laget skal komme tilbake med et godt resultat.

– Selv reiser vi med troen på det, fordi vi vet at vi har rystet store lag tidligere. Men det er nok kanskje den tøffeste bortekampen i gruppespillet, mener midtstopperen.

(©NTB)

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

fotball