Rini Coolen gjør én endring fra Ranheim-kampen: Disse elleve starter for RBK

RBK-treneren gir ny tillit til laget som feide Ranheim av banen i Eliteserien lørdag.

YNGSTEMANN UT: Alle på dette bildet bortsett fra Erlend Dahl Reitan starter mot Cork i Irland i kveld. Vegar Eggen Hedenstad går som ventet inn og tar plass på høyrebacken.  Foto: Mariann Dybdahl

fotball

Han har ikke fått en enkel start som Rosenborg-trener, nederlandske Rini Coolen. Etter den knallharde ilddåpen mot Celtic som endte i et 1–3-tap og 0–0 på Lerkendal, fikk han imidlertid en solid opptur mot Ranheim i forrige serierunde.

Jensen i fyr og flamme

Rosenborg spilte strålende angrepsfotball, og skapte hele åtte målsjanser i løpet av de første 45 minuttene mot Ranheim. Mike Jensen var i fyr og flamme i sin nye, fremskutte midtbanerolle, og både Anders Trondsen og Marius Lundemo noterte seg for scoringer.

Rosenborg-spillerne ser ut til å trives i den nye 4–2–3–1-formasjonen som Rini Coolen til nå har sverget til. I kveld har Coolen valgt å gå ut i samme formasjon igjen.

STARTER: Jonathan Levi, (f.v) Nicklas Bendtner og Birger Meling starter alle mot Cork i Irland torsdag kveld.  Foto: Mariann Dybdahl

Med mange av de samme elleve spillerne som feide Ranheim av banen.

Det betyr at Nicklas Bendtner fortsetter som venstrekant, Søderlund som midtspiss, og Lundemo og Trondsen som sittende midtbanespillere bak en fremskutt Mike Jensen.

Dahl Reitan ut, Hedenstad inn

Den eneste forandringen er at Vegar Eggen Hedenstad kommer inn som høyreback etter at han ble hvilt mot Ranheim lørdag.

Dette er den første kampen i Europaligaens tredje kvalifiseringsrunde. Vinneren av dette dobbeltoppgjøret går videre til den siste kvalikrunden, hvor makedonske Skhendija mest sannsynlig venter som siste hinder før gruppespillet.

Der venter om lag 90 millioner kroner for Rosenborg. Ryker de ut over to kamper mot Cork, sitter RBK igjen med «kun» rundt ti millioner kroner.

Slik starter Rosenborg (4–2–3–1): Hansen - Hedenstad, Hovland, Reginiussen, Meling - Lundemo, Trondsen - Levi, Jensen, Bendtner - Søderlund

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

fotball