Roger Nilsen fikk ny trenerjobb på julaften – ekspert tror han kan lykkes

I en 2.-divisjonsklubb med små ressurser skal Roger Nilsen (48) fortsette trenerkarrieren.

SPENT: Roger Nilsen skal lede Stavangers nest beste lag kommende sesong.  Foto: Rune Robertsen

fotball

Nilsen ble på selveste julaften enig med 2.-divisjonsklubben Vidar om jobben som hovedtrener. Stavanger-klubben ble nummer fire på tabellen i 2017, bak Nest-Sotra, Notodden og Bryne. Etter sesongen forsvant daværende hovedtrener til større oppgaver i Viking.

Erstatteren er tromsøværingen og tidligere landslagsspiller Roger Nilsen. Han takket tidligere i høst nei til et videre engasjement innenfor jentefotballen i Viking. Enigheten mellom partene er så fersk at de ennå ikke har blitt enig om kontraktslengden.

- Jeg ser fram til å jobbe med seniorfotball igjen. Det har ikke gitt meg sånn voldsom puls å jobbe på det nivået jeg har vært på nå, selv om det har vært svært givende, sier Nilsen til iTromsø.

40 prosentsjobb

Han var fra sommeren 2014 til høsten 2016 trener for Fløyas damelag i 1.-divisjon. Nilsen har tidligere også vært assistent for Vikings A-lag samt trener Stavanger IFs herrelag i 2.- og 3.-divisjon.

- Historisk sett har Vidar vært nummer to-laget i Stavanger, men interessen rundt klubben er ikke all verden. Håpet er at en profilert trener som Roger skal skape litt blest, sier Stig Nilssen, sportsleder i Stavanger Aftenblad til iTromsø.

Sportslederen har fulgt Stavanger-fotballen tett over mange år, og tror Roger Nilsen kan være en god ansettelse for klubben.

- Vidar hadde en veldig god 2017-sesong, hvor treneren Morten Jensen viste at han klarte å løfte en klubb med et bra potensial. Jensen imponerte så mye at Viking hentet ham til sitt trenerteam foran 2018-sesongen. Jeg tror Roger Nilsen og Vidar kan fort bli en god match, han har en allsidig og bred trenerbakgrunn, sier Nilssen til iTromsø.

Statusen som nummer to-klubben bak Viking vil Roger Nilsen befeste neste sesong. Men midlene er små. Selv er han ansatt i en 40 prosents stilling. I tillegg skal han jobbe på en videregående skole samt Bufetat i Stavanger. Treningene fire ganger i uka skal foregå etter normal arbeidstid.

- Jeg håper de som er der har litt ambisjoner, og at vi kan være et klekkeri for Viking. Et sted hvor de nest beste i Stavanger kan gå, og at vi kan fortsette det gode samarbeidet med Viking, sier Nilsen til iTromsø.

- Kan ikke sammenlignes med TUIL

I Tromsø har TUIL gjennom mange år tatt rollen som byens nest beste lag bak TIL. Om et 1.-divisjonseventyr kan være realistisk sier Nilsen følgende om:

- Vidar kan ikke sammenlignes med TUIL, og er ikke like store. Anlegget er dog brukbart, sier Roger Nilsen.

Klubben ønsket Nilsen også for ett år siden, men den gangen gjorde Nilsen andre prioriteringer.

- Jeg kjenner ikke spillertroppen noe særlig godt og kommer inn med blanke ark. Men det jeg vet om klubben gjør at det er overraskende bra, sier Nilsen.

Nilsen har 32 kamper og tre mål for det norske A-landslaget på 90-tallet. Hvor langt han vil nå med trenerkarrieren har han ennå ikke bestemt seg for.

- Jeg har ikke noe uttalt mål i hvert fall, men vi får se hva som skjer framover, sier Nilsen til iTromsø.

Selv om han nå er bosatt i Stavanger følger tromsøværingen godt med på det som skjer i TIL. Og legger ikke skjul på at han synes høstens redningsmann, Simo Valakari, virker spennende.

- Det virker som han har gitt dem en ny giv, og som er en type som vet hva han vil. Han har gjort en strålende jobb og reddet dem fra nedrykk. De spiller bedre fotball enn under Bård (Flovik red. anm.) og det blir artig å se hvordan det går i 2018. Man kan ikke forvente at de ligger helt i toppen, og det han sier om gull tror jeg bare er med på å skape interesse, sier Nilsen.

Vidar spiller sin første kamp i 2.-divisjon avdeling 2 14. april mot KFUM Oslo på bortebane.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

fotball