Ronaldo jager Messi-rekord

Cristiano Ronaldo nærmer seg Lionel Messis målrekord i Champions League.

PØSER INN MÅL: Cristiano Ronaldo nærmer seg målrekorden til Lionel Messi i Champions League.  Foto: Sergio Perez / Reuters

fotball

Trener Carlo Ancelotti hviler flere sentrale spillere, men bekrefter at Ronaldo spiller returkampen mot Schalke i åttedelsfinalen tirsdag.

— Vi gjør noen endringer, men det er bare fordi vi hadde en tøff kamp lørdag kveld (mot Málaga) som var en stor fysisk påkjenning, sier Ancelotti.

Han ønsker nok også å ha noen friske bein tilgjengelig til El Clásico-kampen mot erkerival Barcelona på Santiago Bernabéu søndag. Real Madrid topper La Liga tre poeng foran Atlético Madrid, mens Barcelona er på tredjeplass.

Storscorer

Oppgjøret mot Schalke blir en ren transportetappe for Real etter 6-1-seieren i Tyskland. Da scoret Ronaldo to ganger.

Oddsen for at portugiseren kommer på scoringslisten igjen er ikke høy. Han har banket inn mål nærmest på bestilling denne sesongen. I serien er Real-stjernen toppscorer med 25 fulltreffere, mens han også troner øverst på listen i Champions League med elleve nettkjenninger.

Messi holder rekorden for flest Champions League-scoringer i løpet av en sesong. I 2011/12 gjorde han 14 mål. José Altafini klarte det samme i forgjengeren serievinnercupen i 1962/63. Ronaldo er ikke alene om å være på rekordjakt. PSG-spissen Zlatan Ibrahimovic følger like bak portugiseren med ti scoringer. Messi er på tredjeplass med åtte mål.

Toppscorerlisten i Champions League:

  1. Cristiano Ronaldo, Real M. 11
  2. Zlatan Ibrahimovic, PSG 10
  3. Lionel Messi, Barcelona 8
  4. Diego Costa, Atlético M. 7
  5. Sergio Agüero, Manchester C. 6
  6. Robert Lewandowski, B. Dortmund 6. (©NTB)