Ronaldo-statue latterliggjøres. Nå svarer kunstneren på kritikken

– Ikke engang Jesus gjorde alle fornøyde, sier kunstneren.

Cristiano Ronaldo var til stede under avdukingen av statuen og flyplassen.  Foto: NTB scanpix

fotball

Cristiano Ronaldo kom i helgen tilbake til hjemøya Madeira i forbindelse med vennskapskampen mot Sverige. Madeiras innbyggere er stolt av øyas store sønn, og hedret han med å døpe om flyplassen til Cristiano Ronaldo International Airport og avdekket en byste av superstjernen.

Bysten fikk internett til å koke over. Riktignok lignet den, men statuens asymmetriske ansiktsuttrykk har ført til at den er blitt latterliggjort over hele verden.

The new Ronaldo statue looks exactly like him https://t.co/240RxSvqAt

Nå svarer skulptøren Emmanuel Santos på kritikken.

– Ikke engang Jesus gjorde folk fornøyde. Det er et spørsmål om smak, og det er ikke så ukomplisert som det virker. Jeg har sett verk av store kunstnere som bruker de samme prinsippene, sier Santos til den brasilianske avisen Globo.

Cristiano Ronaldo kan ikke sies å være spesielt heldig med statuene som blir laget. Denne statuen står utenfor museet hans på Madeira.   Foto: RAFAEL MARCHANTE / X01620

Han brukte tre uker på å lage bysten, og brukte bilder han hadde funnet på internett som inspirasjon til utformingen. Han fikk møte fotballstjernen under avdukingen, men fikk ingen kommentarer fra 32-åringen.

– Seremonien ble ferdig veldig fort fordi han skulle videre. Så vi rakk ikke å prate, sier Santos til Globo.