Ronaldos advokat: Voldtektsanklagene er oppspinn

Cristiano Ronaldos advokat hevder voldtektsanklagene mot superstjernen er falske. Det samme mener han om dokumentene i saken.

Cristiano Ronaldo avviser voldtektsanklagene mot ham.   Foto: Antonio Calanni / TT NYHETSBYRÅN

fotball

Cristiano Ronaldos advokat, Peter Christiansen, kaller anklagene mot Ronaldo for oppspinn.

Den portugisiske fotballspilleren er under etterforskning etter at amerikanske Kathryn Mayorga (34) hevder hun ble voldtatt av Ronaldo på en hotellsuite i Las Vegas i 2009.

– For å fjerne all tvil. Ronaldo er klar på at det som skjedde i Las Vegas, skjedde med samtykke, sier Christiansen.

Politiet har bekreftet at Mayorga anmeldte et overgrep samme dag som voldtekten skal ha funnet sted, men at hun senere ba politiet om å innstille etterforskningen.

Cristiano Ronaldos advokat, Peter S. Christiansen, sier anklagene mot hans klient er falske.  Foto: AP Photo / Ken Ritter / NTB scanpix

Omstridte dokumenter

Det tyske magasinet Der Spiegel har omtalt dokumenter der portugiseren skal ha innrømmet at han hadde sex med kvinnen, til tross for ar hun flere ganger ba han stoppe.

Advokat Christiansen avviser dette, og sier dokumentene i saken er stjålet i et hackerangrep i 2015 for deretter å bli endret, skriver den britiske avisen The Independent.

Han bekrefter derimot at Ronaldo i 2010 inngikk en økonomisk avtale med Mayorga, der hun fikk penger for å droppe anklagene og aldri mer snakke om møtet. Ifølge flere medier dreier det seg om cirka 3 millioner kroner.

– Avtalen er på ingen måte et uttrykk for skyld eller innrømmelse. Ronaldo inngikk avtalen etter råd fra sine rådgivere for å få slutt på de falske beskyldningene, sier Las Vegas-advokaten.

Skal avhøres

Politiet sier til Daily Mirror at Ronaldo skal avhøres, men at de ikke vet hvor eller når.

Ronaldo nekter for å ha voldtatt Mayorga og sier han ønsker å renvaske navnet sitt.

– Voldtekt er en avskyelig kriminalitet som går imot alt jeg er og står for, skriver Ronaldo på Twitter.

– Jeg nekter å bidra til mediehysteriet som er skapt av folk som vil fremme sitt eget navn på min bekostning. Derfor kommer jeg til å vente til resultatet av alle undersøkelser er klart, skriver Ronaldo.

(©NTB)

Utforsk tema:

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

fotball