Rosenborg-bragden ga seerrekord

Nordmenn benket seg foran TV-apparatene.

Rosenborg og Samuel Adegbenro jublet hemningsløst etter 3–2 mot Ajax.  Foto: RICHARD SAGEN

fotball

Rosenborg snudde mirakuløst til 3-2-seier mot Ajax, og tok seg dermed til gruppespillet i Europaligaen.

Kampen ble den mest sette Europaliga-kampen noensinne på Discoverys kanaler med 404 000 seere på MAX.

Det var så vidt bedre enn forrige rekord: Europaliga-finalen i 2016 mellom Liverpool og Sevilla ble sett av 401 000 i snitt.

På det meste ble RBK – Ajax sett av 616 000 seere.

– Først og fremst: Gratulerer til Rosenborg med den fantastiske bragden, sier sportsdirektør i Eurosport og Discovery, Eirik Koren.

– I dag er Rosenborg snakkisen over hele Norge, og resultatet gir gjenklang over hele Europa. Klubben, trenerapparatet og spillerne fortjener all honnøren den kan få. Det samme gjelder publikummet på Lerkendal. De 21.000 fremmøtte skal også ha takk for innsatsen, sier Koren.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

fotball