Rosenborg følger Lyon-Ulrik (19)

Har hatt følere ute mot stortalentet fra Tromsø.

FØLGES TETT: Ulrik Yttergård Jenssen i aksjon mot Arsenal i London.  Foto: BPI/Digitalsport

fotball

Etter hva iTromsø kjenner til har Rosenborg i sommer forhørt seg om situasjonen til Ulrik Yttergård Jenssen, mens 19-åringen i sommer har fått prøve seg i treningskamper for den franske storklubben mot lag som PSV Eindhoven og Arsenal.

— Det kan hende vi har vært, men siden jeg begynte i jobben (i mars, journ.anm.) har jeg sikkert forhørt meg om situasjonen til 50 spillere, sier sportslig leder i Rosenborg Stig Inge Bjørnebye og legger til:

— Det ville vært tjenesteforsømmelse av Rosenborg å ikke ha oversikt over han. Vi følger alt av norske ungdomslandslagsspillere, og det regner jeg med at alle norske klubber gjør.

- Hvilket inntrykk har du av Ulrik Yttergård Jenssen som fotballspiller?

— Han er spennende midtstoppertype. Vi ser både på ungdomslandskamper og utviklingen i Frankrike. Det er artig å se at han får prøvd seg litt med A-lag. Samtidig vet vi at det er et stykke opp fra der han er nå til fast spill i fransk toppserie, svarer Bjørnebye.

Lånes neppe ut

Tross spilletid i oppkjøringen er det beintøff konkurranse om plass i A-lagstroppen til Lyon, og Ulrik Yttergård Jenssen har fortsatt ikke fått en A-lagskontrakt med den franske gigantklubben.

Likevel vil ikke Lyon låne nordmannen ut, ifølge agent Kent Karlsen.

-De mener at han har best å være i Lyon og spille for reservelaget der. Det har de hatt god erfaring med for en rekke spillere som spiller for A-laget deres nå, sier Karlsen og utdyper:

— Alexandre Lacazette, som i dag er ettertraktet hos storklubber i hele Europa, spilte nærmere 70 kamper for B-laget. Det er mange spillere som har tatt steget fra et par sesonger i CFA-ligaen (4. nivå i Frankrike).

TIL holder døren åpen

Skulle Lyons holdning til et utlån endre seg i løpet av kort tid, blir det likevel neppe noen konkret henvendelse fra Rosenborg i dette vinduet, tross trøndernes avansement til Europa League i går kveld.

— Hvis vi beholder troppen slik den er i dag kommer det ingen inn, sier Bjørnebye.

I Ulrik Yttergård Jenssens moderklubb TIL er man mer positiv til en eventuell kortsiktig avtale i høst, selv om det per i dag virker urealistisk fra Lyon og Jenssens side. Med overgangen til Thomas Drage til Sogndal i går har klubben fått frigjort lønnsmidler som trolig kan brukes til å forsterke spillertroppen i høst.

Sportssjef Svein-Morten Johansen i TIL vil ikke utelukke at klubben gjør et forsøk på å hente Jenssen hjem på lån.

— Vi vil alltid sondere markedet og behov kontinuerlig.Du kan ha en liste over spillere, men du er avhengig av at de er tilgjengelig hvis mulighetsrommet for å hente noen dukker opp.

Ulrik Yttergård Jenssen selv har ikke vært tilgjengelig for kommentar fredag.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

fotball