Rosenborgs juniorkaptein til Sandnes Ulf

Rosenborgs juniorkaptein, Vegard Østraat Erlien, skriver kontrakt med Sandnes Ulf.

Rosenborgs juniorkaptein, Vegard Østrått Erlien, går til Sandnes Ulf. Her er han i kamp for RBK 2.  Foto: rbkweb

fotball

Aftenbladet vet at Sandnes Ulf har jobbet med å hente Østraat Erlien en stund, og nå bekrefter daglig leder Tom Rune Espedal at midtbanespilleren blir å se på trening i Sandnes kommende mandag.

Vegard Østraat Erlien var kaptein for Rosenborgs juniorer som slo ut Viking i NM-semifinalen i fjor høst.

Midtbanespilleren kom fra Byåsen til Rosenborg som 15-åring og har tatt tre NM-titler med G16 og G19 lagene til mesterklubben i Trondheim.

Han har også 61 kamper og 15 mål for Rosenborgs andrelag, han har hospitert på A-lagets treninger, men Kåre Ingebrigtsen har ikke funnet plass til ham når han fra i år blir senior.

– Selv om han ikke fikk kontrakt med Rosenborg, er vi sikre på at vi får en svært talentfull spiller som vil styrke vårt lag, kanskje ikke fra første dag, det venter vi ikke, men Østraat Erlien er en type vi mener kan utvikle seg til å bli en ledende midtbanespiller for Sandnes Ulf, sier Tom Rune Espedal.

19-åringen fra Trondheim blir den femte nykommeren hos Sandnes Ulf.

Tidligere har klubben sikret seg Akinshola Akinyemi fra Fredrikstad, Erixon Danso fra Jerv, Daniel Edvardsen fra Bodø/Glimt og Ári Mohr Jónsson fra HB Thorshavn. Sistnevnte blir ikke å se på trening før i slutten av januar.

Mye tyder på at også kantspilleren Herman Kleppa fra Viking blir tilbudt kontrakt. 21-åringen har trent med klubben denne uken og har bekreftet sin kapasitet overfor trenerteamet.

Dersom Kleppa blir skriver kontrakt, må Sandnes Ulf fortsatt styrke troppen med keeper, midtstopper og spiss. Kanskje også en ekstra midtbanespiller da fremtiden er uviss for Vidar Nisja som er satt utenfor på ubestemt tid med kyssesyken.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

fotball