Roy Hodgson bekreftet klar for Premier League-klubb

Englands tidligere landslagssjef Roy Hodgson er ansatt som ny manager i Crystal Palace.

Roy Hodgson overtar som manager i Crystal Palace.  Foto: NTB scanpix

fotball

Tirsdag kveld kom bekreftelsen fra London-klubben.

Hodgson, som også har en fortid som trener i Viking, røpet litt tidligere overfor Sky Sports at kontrakten ikke var signert, men at en avtale var svært nær.

70-åringen har signert en toårskontrakt med Palace.

– Jeg er veldig begeistret over å være tilbake i klubbfotballen. Det er lenge siden jeg har kunnet nyte det å være på treningsfeltet fra dag til dag, sier han til klubbens nettsider.

De Boer ut

Trenerveteranen får med seg Ray Lewington som assistent. De to jobbet også sammen i Fulham og rundt det engelske landslaget.

Ytterligere en trener, som vil tilhøre Hodgson støtteapparat, vil bli ansatt i løpet av kort tid.

Hodgson erstatter nederlandske Frank de Boer, som mandag var ferdig som manager i Premier League-klubben etter kun fire seriekamper. Søndag tapte laget 0-1 borte mot Burnley, og det var åpenbart dråpen som fikk begeret til å renne over.

Palace-laget har verken scoret mål eller tatt poeng på de fire første serierundene.

De Boer fikk kun 77 dager i managerstolen i London-klubben. 47-åringen fikk jobben i juni da han tok over for Sam Allardyce.

Moderklubben

Roy Hodgson ledet det engelske landslaget fra 2012 til 2016. Han har også en fortid i Crystal Palace. Det var nettopp i London-klubben har tråkket sine guttebein som fotballspiller på 60-tallet.

– Dette er en så definitivt moderklubben min. På denne tiden drømte jeg om å spille for dette laget, og som trener har jeg tenkt på mulighetene for å trene dem. Mye har skjedd siden, sier 70-åringen.

Trenerveteranen har en lang karriere bak seg. Den spenner over treneransettelser i 15 klubber fra åtte forskjellige land. Hodgson har vært landslagssjef for fire ulike land.

(©NTB)

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

fotball