Rushfeldt legger opp – igjen: – Lyngen/Karnes er en fantastisk klubb

Hele Norges målkonge, Sigurd Rushfeldt (43) legger fotballskoene på hylla.

GIR SEG: Her er Sigurd Rushfeldt i en kamp for Lyngen/Karnes.   Foto: Arne Teigen

fotball

ALFHEIM: Rushfeldt la opp som toppspiller i TIL etter 2011-sesongen. Da hadde han scoret 172 eliteseriemål – en rekord som vil stå lenge i norsk fotball.

Siden har han vært i diverse trenerroller i TIL, men i 2014 og 2015 har han også spilt for Lyngen/Karnes i 4.-divisjon. Fasit: 17 mål på ti kamper.

– Jeg får vel slutte mens leken er god, smiler Rushfeldt.

For nå har tobarnsfaren valgt å gi seg som fotballspiller.

– Nå har jeg ikke vært så mye involvert i L/K, men det er litt trasig likevel. Det har mest med totalsituasjon og alder å gjøre, så det skal gå bra. Men det er litt synd, sier 43-åringen til iTromsø.

Vil ikke «ta» plass

Rushfeldt er nå trener for TIL 2 sammen med Morten Pedersen på Alfheim.

– Avgjørelsen har litt med jobb og familie å gjøre. Jeg har to smågutter som krever mye i lag med jobben. Hjemmekampene er også i Lyngen, så det går lang tid om jeg skulle vært med der, sier han.

– Lyngen er en fantastisk klubb. Jeg stortrivdes der, understreker Rushfeldt.

Han bestemte seg for noen uker siden.

– Lyngen satser jo på å rykke opp. Da tror jeg det er greit å overlate roret til de som trener og er yngre. Jeg skal ikke være med og ta opp noen plasser, sier Rushfeldt.

– Høydepunkter i L/K?

– Det var artig å spille hjemmekampene på Polleidet gress, og da vant vi, stort sett.

Løper MSM

Rushfeldt kommer trolig fortsatt til å spille old boys-fotball og 6.-divisjon for Lyngen/Karnes.

– TIl slutt går det ikke an å trappe ned mer, humrer Rushfeldt.

– I tillegg løper jeg litt. Jeg pleier å løpe mila på Midnight Sun Marathon og er også påmeldt til Tromsøkarusellen.

Han trives godt i rollen som TIL 2-trener.

– Det er jo unge, motiverte gutter, så det er veldig givende, sier Sigurd Rushfeldt.

Utforsk tema:

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

fotball