Russlands VM-helt etterforskes for dopingbruk

Den russiske vingen sier selv at det dreier seg om en misforståelse.

Denis Tsjerysjev storspilte under mesterskapet på hjemmebane.   Foto: NTB scanpix

fotball

Denis Tsjerysjev var en av stjernene på et Russland-lag som storspilte på hjemmebane under VM i sommer. Nå er han under etterforskning av spanske dopingmyndigheter, sier Det internasjonale dopingbyrået Wada til BBC.

27-åringen er for øyeblikket lånt ut fra Villarreal til Valencia. Han har spilt i Spania hele karrieren, blant annet har han kamper for Real Madrid og Sevilla.

Bakgrunnen for etterforskningen er et intervju med vingens far. Under intervjuet sa faren at sønnen hadde brukt veksthormonet HGH for å behandle en skade opp mot mesterskapet i sommer. Intervjuet var gjort at den russiske avisen Sport Weekend.

– Vi kan bekrefte at vi har startet en etterforskning for å finne ut mer om denne saken. Etterforskningen er i samarbeid med Russlands antidopingbyrå og vi holder kontakten med Wada, sier en representant for de spanske dopingmyndighetene ifølge britiske Reuters.

Cheryshev selv nekter for å ha brukt et ulovlig stoff, og det russiske fotballforbundet sier at han ble behandlet med stoffet PRP, og ble feilsitert i avisen.

– Jeg har alltid vært ærlig, og jeg tror ikke dette vil bli et problem. Jeg overlater det til legene, som har gjort alt riktig, sa han i russiske Sport-Express ifølge BBC.

Det russiske antidopingbyrået har ifølge The Telegraph avhørt både far og sønn Cheryshev.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

fotball