Sahlman avsluttet kontrakten med Tromsø

Marcus Sahlman (29) er tilbake i full trening, men returnerer ikke til Tromsø.

TERMINERT KONTRAKT: Marcus Sahlman returnerer ikke til Tromsø. 

fotball

TROMSØ/HALMSTAD: TIL ble etter 2013-sesongen enig om at keeper Marcus Sahlman (29) skulle få finne seg en ny klubb, men svensken pådro seg da en skade i skulderen som har holdt han på sidelinjen i lang tid.

Sahlman er tilbake i hjembyen Halmstad og trener med moderklubben.

– Jeg kjenner klubben, fysioterapeuten og alle her, så det passer meg veldig bra. Jeg har trent for fullt igjen i to uker og det kjennes utrolig deilig, sier Marcus Sahlman til iTromsø.

Terminert kontrakt

Sahlman, som hadde kontrakt med TIL ut 2014-sesongen, kan nå opplyse at han har blitt enig med klubben om å terminere kontrakten.

– Vi terminerte kontrakten fra 1. juli. Det var det beste for alle parter, sier Sahlman.

Før sesongen var han aktuell for danske Viborg. Nå sikter han seg inn på å finne en klubb i Allsvenskan.

– Jeg har fått en del henvendelser fra klubber i Allsvenskan, som sier jeg kan komme for å vise meg fram, så det ser lyst ut med tanke på å finne seg ny klubb.

En retur til moderklubben tviler han på.

– Vi er forberedt på å flytte på oss. Alt jeg vil er å spille fotball igjen. Skaden har tatt lang tid, men klart, hvis Halmstad kommer med et tilbud, så vil jeg jo så klart lytte, sier 29-åringen.

Sparer mye

Den svenske keeperens lønn var helt i toppen i klubben. Sahlman hadde en lønn rundt 1,6 millioner kroner i året, så det er penger klubben ikke har råd til å lønne en keeper med tilværelsen som 1.-divisjonsklubb.

– Det har lenge vært en felles forståelse mellom Marcus og klubben, at han skulle videre i sommer. Det gir oss alle en forutsigbarhet og spesielt med hensyn til økonomien i klubben, er det veldig gunstig at kontrakten ble terminert fra 1. juli, sier sportssjef i TIL, Svein Morten Johansen.

– Samtidig så vil vi nok en gang benytte anledningen til å takke Marcus for den solide innsatsen han gjorde for klubben gjennom mange år, legger han til.

Lite bevegelse

TIL har i sommer terminert kontrakten med noen av klubbens beste betalte spillere i Jaroslaw Fojut og Sahlman.

Likevel er det lite som tyder på nye spillere inn.

– Det er ingen signaler på spillere på vei ut eller inn.

– Har dere mottatt henvendelser på noen spillere?

– Jeg kommenter ikke henvendelser, sier Johansen.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

fotball