Sahlman avsluttet kontrakten med Tromsø

Marcus Sahlman (29) er tilbake i full trening, men returnerer ikke til Tromsø.

TERMINERT KONTRAKT: Marcus Sahlman returnerer ikke til Tromsø. 

fotball

TROMSØ/HALMSTAD: TIL ble etter 2013-sesongen enig om at keeper Marcus Sahlman (29) skulle få finne seg en ny klubb, men svensken pådro seg da en skade i skulderen som har holdt han på sidelinjen i lang tid.

Sahlman er tilbake i hjembyen Halmstad og trener med moderklubben.

– Jeg kjenner klubben, fysioterapeuten og alle her, så det passer meg veldig bra. Jeg har trent for fullt igjen i to uker og det kjennes utrolig deilig, sier Marcus Sahlman til iTromsø.

Terminert kontrakt

Sahlman, som hadde kontrakt med TIL ut 2014-sesongen, kan nå opplyse at han har blitt enig med klubben om å terminere kontrakten.

– Vi terminerte kontrakten fra 1. juli. Det var det beste for alle parter, sier Sahlman.

Før sesongen var han aktuell for danske Viborg. Nå sikter han seg inn på å finne en klubb i Allsvenskan.

– Jeg har fått en del henvendelser fra klubber i Allsvenskan, som sier jeg kan komme for å vise meg fram, så det ser lyst ut med tanke på å finne seg ny klubb.

En retur til moderklubben tviler han på.

– Vi er forberedt på å flytte på oss. Alt jeg vil er å spille fotball igjen. Skaden har tatt lang tid, men klart, hvis Halmstad kommer med et tilbud, så vil jeg jo så klart lytte, sier 29-åringen.

Sparer mye

Den svenske keeperens lønn var helt i toppen i klubben. Sahlman hadde en lønn rundt 1,6 millioner kroner i året, så det er penger klubben ikke har råd til å lønne en keeper med tilværelsen som 1.-divisjonsklubb.

– Det har lenge vært en felles forståelse mellom Marcus og klubben, at han skulle videre i sommer. Det gir oss alle en forutsigbarhet og spesielt med hensyn til økonomien i klubben, er det veldig gunstig at kontrakten ble terminert fra 1. juli, sier sportssjef i TIL, Svein Morten Johansen.

– Samtidig så vil vi nok en gang benytte anledningen til å takke Marcus for den solide innsatsen han gjorde for klubben gjennom mange år, legger han til.

Lite bevegelse

TIL har i sommer terminert kontrakten med noen av klubbens beste betalte spillere i Jaroslaw Fojut og Sahlman.

Likevel er det lite som tyder på nye spillere inn.

– Det er ingen signaler på spillere på vei ut eller inn.

– Har dere mottatt henvendelser på noen spillere?

– Jeg kommenter ikke henvendelser, sier Johansen.