Salah friskmeldt – starter trolig åpningskampen

Egypts landslagssjef Héctor Cúper sier det nesten er 100 prosent sikkert at Liverpool-stjernen Mohamed Salah starter fredagens VM-kamp mot Uruguay.

Liverpools gullgutt Mohamed Salah er så godt som klar for Egypts første VM-kamp siden 1990.   Foto: AP Photo/Amr Nabil/NTB scanpix

fotball

Salah synes å være friskmeldt etter skulderskaden han pådro seg i en duell med Sergio Ramos i mesterligafinalen mot Real Madrid 26. mai.

Det var lenge uvisst om den egyptiske stjernen ville bli klar til landets første VM-kamp mot Uruguay fredag, men torsdag kom Cuper med nyheter som vil spre glede blant Egypts supportere.

– Jeg kan med nesten 100 prosent sikkerhet si at han kommer til å spille, med mindre det skjer noe uventet i siste øyeblikk, sa Cuper på et pressemøte torsdag.

Dermed kan det se ut som Salah har vunnet kampen mot klokka etter den ulykksalige hendelsen i Kiev.

– Mohamed har blitt frisk raskt. Vi har passet godt på han, sa Cuper.

Stjernespilleren sparken nesten på egen hånd Egypt til mesterskapet med sine fem av Egypts åtte mål på seks kamper, inkludert straffen mot Kongo som sikret landet plass i VM for første gang siden 1990.

Salah hadde også en fenomenal sesong med Liverpool, og scoret 32 ligamål og 44 mål totalt i sin første sesong i klubben.

Foruten Uruguay skal Salahs lag møte VM-verten Russland og Saudi-Arabia i gruppespillet.

(©NTB)

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

fotball