Salah scoret igjen. Nå er han i gjevt selskap med to Liverpool-legender.

Egypteren bryter rekord på rekord.

TOPPSCORER: Mohamed Salah header inn 2–0 for Liverpool hjemme mot Bournemouth på Anfield.  Foto: ANDREW YATES / NTB scanpix

fotball

LIVERPOOL - BOURNEMOUTH 3–0

Liverpool gikk til kampen mot Bournemouth etter en stor prestasjon i midtuka da de helrøde vant på bortebane og slo Manchester City ut av Champions League.

Trekningen fredag gjorde Roma til Liverpools motstandere i den kommende semifinalen, og i den røde delen av byen ved Mersey øyner man nok nå en ny finale i den aller gjeveste klubbturneringen.

Hovedspørsmålet før møtet med Joshua King og Bournemouth var om Jürgen Klopps gutter var utladet etter prestasjonen i Manchester og om man maktet å komme ned på jorda til en forholdsvis ordinær ligakamp.

Det viste seg å ikke bli noe problem.

Tidlig scoring

Hjemmelaget dominerte stort hjemme på Anfield og gikk opp i en oppskriftsmessig ledelse allerede etter seks minutter.

Bournemouth-keeper Asmir Begovic måtte gi retur på en heading fra Sadio Mané. Samme mann var raskest fremme på returen og satte inn 1–0 fra kort hold.

Det var Manés 44. mål i Premier League, og 26-åringen gikk dermed forbi Demba Ba som den mestscorende senegaleser i ligaens historie, melder statistikkleverandøren Opta.

Ny Salah-scoring

Liverpool var totaldominerende gjennom hele kampen, og det var derfor helt fortjent at Mohamed Salah økte ledelsen midtveis i andre omgang.

Egypteren scoret sitt 30. ligamål for sesongen - og sitt 40. totalt i alle turneringer - da han på elegant vis flikket innlegget fra Trent Alexander-Arnold i en lang bue over Begovic i bortelagets mål.

LEGENDESTATUS: Mohamed Salah gjør ting få andre Liverpool-spillere noen gang har gjort. Her feirer egypteren sin scoring mot Bournemouth.  Foto: CARL RECINE / NTB scanpix

Engelsk eliteserie fotball lørdag, 34. runde:

Burnley – Leicester 2-1 (2-0)

Mål: 1-0 Chris Wood (6), 2-0 Kevin Long (9), 2-1 Jamie Vardy (72).

21.727 tilskuere.

Crystal Palace – Brighton 3-2 (3-2)

Mål: 1-0 Wilfried Zaha (5), 2-0 James Tomkins (14), 2-1 Glenn Murray (18), 3-1 Zaha (24), 3-2 José Izquierdo (34).

24.656 tilskuere.

Alexander Sørloth var ubenyttet reserve for Crystal Palace.

Huddersfield – Watford 1-0 (0-0)

Mål: 1-0 Tom Ince (90).

Liverpool – Bournemouth 3-0 (1-0)

Mål: 1-0 Sadio Mané (7), 2-0 Mohamed Salah (69), 3-0 Roberto Firmino (90).

52.959 tilskuere.

Joshua King spilte hele kampen for Bournemouth.

Southampton – Chelsea 2-3 (1-0)

Mål: 1-0 Dušan Tadic (21), 2-0 Jan Bednarek (60), 2-1 Olivier Giroud (70), 2-2 Eden Hazard (75), 2-3 Giroud (78).

31.764 tilskuere.

Swansea – Everton 1-1 (0-1)

Mål: 0-1 Kyle Naughton (selvmål 43), 1-1 Jordan Ayew (71).

20.933 tilskuere.

(©NTB)

Ifølge statistikkleverandøren Opta er Salah den tredje spilleren i Liverpools historie til å score 40 mål eller mer i én sesong. De to andre er legendene Roger Hunt (1961–62) og Ian Rush (1983–84 og 1986–87).

Salah er også kun den åttende spilleren i Premier League-historien til å score mer enn 30 mål på én sesong.

– Så mange mål er helt absurd. Toppscorerne scorer mer mål nå enn de gjorde for noen år siden, men å score så mange mål er helt ellevilt, sa TV 2s Premier League-ekspert Erik Thorstvedt etter kampslutt.

Salah er nå fire mål bak rekorden for antall mål i én og samme Premier League-sesong. Den har Alan Shearer (34) og Andy Cole (34), men de hadde 42 kamper på å score de 34 målene.

25-åringen fra Sfinxens hjemland er også den første afrikanske spilleren til å score 30 mål eller flere i en Premier League-sesong.

Han har nå scoret i sju strake hjemmekamper, og har bare Fernando Torres og Luis Suárez (7) foran seg på den listen, skriver NTB.

LEGENDE: Ian Rush, her under en UEFA-trekning.  Foto: Jean-Christophe Bott / TT / NTB Scanpix

Roberto Firmino fastsatte sluttresultatet like før slutt etter en kontring fra hjemmelaget. Oxlade-Chamberlain fant brasoøoamerem som dro seg inn i banen og avsluttet utagbart for Begovic.

– Vi visste Bournemouth ville gjøre det vanskelig for oss, men vi kunne scoret et par til før pause. Jeg synes vi dominerte kampen, sa kaptein Jordan Henderson etter kampen ifølge BBC , og hyllet samtidig Salah.

– Mo Salah har vært briljant. Han må bare holde det gående. Hans arbeidskapasitet gjør ham til en så viktig spiller for oss. Forhåpentligvis kan han fortsette å score og holde Harry Kane på avstand.

Usynlig King

Bournemouth hadde veldig lite å by på gjennom kampen, men kom til noen nesten-muligheter mot slutten av kampen. Lys Mousset og Dan Gosling fikk hver sin sjanse foran mål med snaue ti minutter igjen.

Det lille vi så av Joshua King var et par skuddforsøk mot mål på tampen av oppgjøret.

Eddie Howes mannskap er imidlertid trygt plassert midt på tabellen med fire kamper igjen av sesongen, ti poeng over nedrykksstreken.

Liverpool ligger på tredjeplass med 70 poeng med fire kamper igjen å spille, ett poeng bak Manchester United og tre foran Tottenham.

Senere lørdag kveld møtes Tottenham og serieleder Manchester City til storoppgjør på Wembley.

Du kan følge kampen her sammen med oss fra 20.45!