Sandefjord-keeper inn i Norges landslagstropp

Lars Lagerbäck har hentet Sandefjord-keeper Eirik Holmen Johansen inn i troppen til nasjonsligakampene mot Slovenia og Bulgaria.

Eirik Holmen Johansen er hentet inn i Norge-troppen til nasjonsligakampene mot Slovenia og Bulgaria.   Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

fotball

Det er første gang 26-åringen Johansen er inne i Norges A-tropp. Han har 34 aldersbestemte landskamper, opplyser Norges Fotballforbund.

Landslagssjef Lars Lagerbäck forteller at han hentet inn Johansen av treningsårsaker.

– Keeperne er vant med å være tre. Og Rune (Almenning Jarstein) var litt sliten etter treningen i går. Vi skal passe på at vi ikke blir utslitt på trening, derfor har vi hentet inn Eirik. Så det handler om treningssituasjonen, sa svensken da han holdt pressekonferanse onsdag.

Norge møter Slovenia lørdag og Bulgaria tirsdag i UEFAs nasjonsliga. Fra før har Lagerbäck med seg keeperne Jarstein og Ørjan Håskjold Nyland i troppen. Tredjekeeper Sten Grytebust meldte forfall til de kommende landskampene.

Eirik Holmen Johansen har stått fast for Eliteseriens bunnlag Sandefjord siden han ble hentet fra New York City før sesongen.

(©NTB)