Sandefjord reddet poeng på overtid mot Start

Overtidsdrama i 1.-divisjon.
fotball

START - SANDEFJORD 2–2

Start så ut til å ha snudd 0-1 til seier i toppkampen i 1. divisjon mot Sandefjord lørdag, men fem minutter på overtid utliknet vestfoldingene til 2-2.

Marius Høibråten kjempet et hjørnespark fra Mohamed Ofkir i mål og reddet ett poeng for serietoer Sandefjord. Dermed er ubeseirede Sandefjord kun ett poeng bak ligaleder Aalesund, som møter Notodden på bortebane søndag.

Start er nummer fem på tabellen, men har kun tre poeng opp til teten. I Kristiansand-klubben ergret man seg naturlig nok over at seieren glapp lørdag.

– Det er utrolig bittert, selvfølgelig. Jeg føler at vi hadde fortjent alle poengene i dag, for guttene gjorde en fantastisk jobb gjennom hele kampen, sa trener Joey Hardarson til Fædrelandsvennen.

Sandefjord utligner til 2–2 på overtid i Kristiansand.  Foto: Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix

– Det er dritsurt akkurat nå. Vi snur det på en enorm måte, og jeg synes vi gjør en god kamp, kanskje den beste i årets sesong. Jeg mener vi er bedre enn Sandefjord i alle spillets faser, men så mister vi seieren på et drittmål, sa midtbanespiller Tobias Christensen til lokalavisen.

Etter en målløs første omgang fikk Start en tung start på de siste 45 minuttene på eget gress lørdag da midtstopper Damion Love rotet ballen i eget mål. Da var det kun soilt fire minutter av annen omgang. Et klareringsforsøk fra Start-forsvareren endte i nettet bak keeper Jonas Deumeland.

Sandefjord har utlignet på overtid og gleden blant de blå er enorm.  Foto: Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix

Hjemmelaget brukte samtidig ikke lang tid på å slå tilbake. Kun fire minutter etter ledermålet ble Mathias Bringaker frispilt av Tobias Christensen, og alene med Sandefjord-keeper Walter Viitala var han sikkerheten selv.

Kvarteret ut i annen omgang hadde så Start snudd kampen. Damion Lowe, som sto bak det tidlige selvmålet, noterte seg for en målgivende pasning da han forlenget et frispark til en umarkert Aron Sigurdarson bak i feltet.

Aron Sigurdarson og Start jubler for 2-1-ledelse. Det skulle ikke holde helt inn.  Foto: Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix

Scoringen som fulgte var Sigurdarsons tredje for sesongen.

Start og Sandefjord rykket begge ned fra Eliteserien etter forrige sesong og sikter på en rask retur til øverste nivå i norsk fotball.

(©NTB)