Sandnes Ulf: - Vi har ikke nektet noen å komme på jobb

Har Sandnes UIf nektet noen av sine spillere å komme på trening etter at sesongen ble avsluttet søndag 12. november?

Trener Bengt Sæternes til venstre og daglig leder Tom Rune Espedal mener enkelte spillere opptrådte lite lojalt under evalueringsprosessen.  Foto: Egil Ø. Nærland

fotball

Sandnes: - Nei, vi har ikke nektet noen å komme på jobb, sier ledelsen.

– De som er ferdige i klubben, har fått beskjed om å trene på Elixia, sier Mads Nielsen.

Den danske stopperen som ikke fortsetter i Sandnes Ulf, uttalte seg til Eurosport torsdag. Eurosport som er rettighetshaver til alle tv-sendinger av norsk toppfotball, hevder i en artikkel at det er "Fullstendig kaos i Sandnes Ulf".

– Her er ingen utbredt misnøye i spillergruppen, understreker visekaptein Kenneth Sola overfor Aftenbladet.

– I en stor gruppe er det alltid noen som ikke er like fornøyde, men det har klubben tatt seg av, tilføyer veteranen.

Advokat Eirik Monsen som representerer spillerne og fagforeningen Niso, uttalte til Eurosport at Sandnes Ulf driver utfrysing av spillere under kontrakt. Han lovet et snarlig oppgjør.

– Merkelig uttalelse, sier Sandnes Ulfs daglige leder, Tom Rune Espedal, til Aftenbladet.

– To ba selv om å få slutte

– To av spillerne ba selv om å få avslutte arbeidsforholdet forrige tirsdag, et ønske vi etterkom. Den ene valgte å reise hjem, den andre har møtt sammen med laget i garderoben og har trent på Elixia som flere andre, sier Espedal.

– Hvis partene er enige og de har avsluttet arbeidsforholdet, stiller det saken i et annet lys for disse to, sier Niso-advokat Eirik Monsen.

– På generelt grunnlag kan jeg si at utfrysing ved å nekte noen å komme på arbeid, er ulovlig, tilføyer han.

Aftenbladet kjenner til at Mads Nielsen er den ene av to som avsluttet arbeidsforholdet forrige tirsdag. To av spillerne som er under kontakt også kommende sesong, ble satt til å trene alternativt en periode.

– Som sagt møtte alle i garderoben til samme tid, men det er vår rett som arbeidsgiver å sette ansatte til alternativt arbeid for å løse konflikt. Vi er på det rene med at det bare kan skje en kort periode, sier Tom Rune Espedal.

Klubbens advokat, Pål Kleven, mener alt er gjort etter boken.

Instruksjonsrett

– Det er helt åpenbart at en arbeidsgiver kan løse en konflikt ved å sette en ansatt til annet arbeid. Du kan ikke nekte noen å komme på jobb, men arbeidsgiver har instruksjonsrett, sier Kleven.

Tom Rune Espedal og trener Bengt Sæternes legger ikke skjul på at det kom frem misnøye fra enkelte av spillerne etter sesongslutt.

– Det skulle bare mangle. Vi nådde ikke målet vårt, og må ta ansvar for det sammen. Jeg skal ta min del, men jeg ønsket en evaluering der vi kan lære for å bli bedre, sier Sæternes.

– Vi opplevde at evalueringsprosessen der vi ville ha innspill fra hver enkelt og deretter i samlet gruppe, ble forpurret av noen få. Det oppfatter vi som tillitsbrudd og måtte sette foten ned. Det er min jobb som leder, sier Tom Rune Espedal som ikke er glad for situasjonen.

– De fleste spillerne er dønn lojale, også de som har visst lenge at de ikke skal være her neste sesong. Kraftig og konstruktiv kritikk skal vi tåle, men ikke tillitsbrudd, gjentar Espedal.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

fotball