Sandnes Ulf-keeperen skal trene med Wigan

Der må Hannes Halldorsson (30) overbevise mot to etablerte og en ung keeper.

Ulfs keeper Hannes Thor Halldorsson skal trene med Wigan.  Foto: NTB Scanpix

fotball

SANDNES (Aftenbladet): Den islandske landslagskeeperen har fått Sandnes Ulfs tillatelse til å reise til England og besøke Wigan i Mesterskapsserien (nivå to) neste uke.

— Jeg vil ikke kalle det prøvespill. Det er mer for å trene med klubben og se på forholdene, sier Halldorsson til Aftenbladet.

Wigan, som sparket tidligere Viking-trener Uwe Rösler som manager i høst, har tre keepere i sin A-tropp.

Førstekeeper akkurat nå er Scott Carson (29), som kom til klubben fra tyrkiske Bursaspor på en treårskontrakt i 2013. Carson har tidligere spilt for Leeds, Liverpool, Charlton, Aston Villa og West Bromwich. Han er manager Malky Mackays førstevalg nå.

På benken sitter Lee Nicholls (22), som spilte flere A-kamper i fjor, mens den tredje målvakten er ikke ukjente Ali Al Habsi (33), med en fortid for Lyn i norsk eliteserie.

Al Habsi ble kåret til årets spiller av Wigan-fansen i 2011. Hannes Halldorsson har kontrakt med Sandnes Ulf ut sesongen 2015. Da Uwe Rōsler fikk sparken av den sterke eieren Dave Whealan i november, kjempet Wigan på nedre halvdel. Etter at Malky Mackay overtok, har det gått fra vondt til verre. Nå er klubben nest sist, med bare Blackpool bak seg.