Sarpsborg-suksess i Europa-debuten

Sarpsborg dro til Island og gjorde det Rosenborg ikke klarte under ett døgn tidligere.

Patrick Mortensen var med på målfesten da Sarpsborg slo IBV Vestmannaeyjar 4-0 i kvalifiseringen til europaligaen. Her er dansken fra en tidligere kamp.   Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

fotball

IBV VESTMANNAEYJAR - SARPSBORG 08 0–4

Rashad Muhammed, Patrick Mortensen, Ole Jørgen Halvorsen og Amin Askar scoret målene etter pause. De to siste kom på overtid.

Dermed blir neste ukes returoppgjør i 1. kvalifiseringsrunde til europaligaen en ren transportetappe for Geir Bakkes lag.

Torsdagens europacupkamp var den aller første klubbhistorien til Sarpsborg 08. Laget får sjansen på bakgrunn av fjorårets bronsesesong i Eliteserien.

Dagen før tapte for øvrig Rosenborg 0-1 borte mot Valur i mesterligakvalifiseringen. S08 klarte seg betraktelig bedre mot Islands regjerende cupmester.

Lobb

Sarpsborg var noe heldig som fikk med seg 0-0 til pause. IBV var det beste laget i første omgang, men keeper Aslak Falch var god og hadde samtidig marginer på sin side.

Muhammed ordnet norsk 1-0-ledelse etter en snau time. Franskmannen ble spilt gjennom av Halvorsen, tok med seg ballen og bredsidet den inn i lengste hjørne.

Åtte minutter senere doblet Mortensen til 2-0 med en pen lobb. Kristoffer Zachariassen satte fart med ballen i beina på egen banehalvdel og slapp den perfekt til Sarpsborgs danske på topp. Alene med keeper gjorde Mortensen ingen feil og scoret via høyre stolpe.

Hodeskade

Det islandske hjemmelaget hadde en ball i metallet noen minutter tidligere, men det var det nærmeste vertene var å komme tilbake i kampen. Helt på tampen sprakk de helt.

I det 91. minutt bredsidet Halvorsen inn 3-0, mens Askar dunket inn Sarpsborgs fjerde like etter.

Det ble tidlig et langt avbrekk i kampen da IBVs midtstopper Yvan Erichot ble liggende nede etter en hodesmell med Mortensen. Etter ti minutter ble Erichot fraktet av banen på båre og kjørt til sykehus.

(©NTB)

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

fotball