Scoret sitt første TIL-mål etter 91 målløse timer

28 måneder etter TIL-debuten kom første scoring for Christian Landu-Landu (25).

ENDELIG: Mushaga Bakenga peker på målscorer Christian Landu-Landu.  Foto: Rune Stoltz Bertinussen/NTB scanpix

fotball

I sin 73. kamp i TIL-drakten lyktes det endelig for Landu-Landu.

Siden debuten mot Odd 25. mai 2015 (2-2, journ.anm.) for vel 28 måneder siden, har Landu-Landu spilt 65 seriekamper og syv cupkamper (72 totalt).

Etter å ha spilt 5.489 minutter for TIL, vel 91,5 time, uten et eneste mål eller målgivende pasning, lyktes det endelig for Landu-Landu i kampens 16. spilleminutt, da han sørget for 2–0 i kampen som endte med 5–0-seier hjemme mot Sarpsborg 08.

– Det var artig det. Det kom jo også på et veldig viktiges tidspunkt i kampen. Vi hadde akkurat scoret 1–0, og fikk den andre på direkten der, så det ga oss mye selvtillit, sier Christian Landu-Landu, som flirte godt da iTromsø presenterte den litt dystre statistikken.

– Ja, det var på tide, humrer den defensive midtbanespilleren.

– Tøff uke

TIL fikk en best tenkelig start på det litt småtøffe kampprogram. Torsdag venter den utsatte kampen mot Odd, hjemme på Alfheim, før de søndag reiser til Drammen for å besøke Strømsgodset på Marienlyst.

– Vi har fått en god start på en tøff uke. Først og fremst var det utrolig moro i dag, og for en gangs skyld fikk vi kampen i vårt spor, og slapp å jage mot slutten, sier Landu-Landu.

– Bra med mange kamper

Morten Gamst Pedersen var ikke overrasket over at Landu åpnet målkontoen.

– Han scorer jo på trening, så det er ikke tilfeldig, sier Gamst, som leverte en tilnærmet prikkfri kamp.

– Det er artig å styre kampen. Vi fikk det akkurat slik vi ville ha det. Om det fortjente å bli 5–0 er en annen sak, men vi fortjente i hvert fall å vinne, sier Gamst Pedersen.

Til tider var det som å se Gamst Pedersen i sine glansdager der han strødde 50 meters pasninger i alle retninger.

– Det er en sammenheng med gode bevegelser. Når de kommer, er det lettere å slå gode pasninger. Når man så er i støtet, tør man også gamble litt mer, sier Gamst Pedersen, som var mest fornøyd med sin andre assist for dagen da han fant Wangberg inne i feltet for andre gang.

Nå er han glad kampene kommer tett.

– I den situasjonen vi er i, tror jeg det er bra med mange kamper tett etter hverandre. Det er en fordel for oss, så nå må vi bare nullstille og forberede oss på ny match torsdag, sier Gamst Pedersen.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

fotball