Selnæs-klubb kan bli solgt

Den franske fotballklubben Saint-Étienne, med norske Ole Selnæs i sin spillerstall, er i forhandlinger med amerikanske investorer om et salg.

Ole Selnæs og St. Etienne kan bli solgt til amerikanske investorer.  Foto: Terje Visnes

fotball

Den franske klubben opplyser at dagens eiere Bernard Caiazzo og Roland Romeyer er i «eksklusive samtaler» med investorgruppen PEAK6 Investments.

Saint-Étienne har vunnet ti ligatitler og var Frankrikes dominerende fotballklubb på 1960- og 70-tallet.

PEAK6 har allerede aksjeposter i den italienske storklubben Roma og Joshua Kings engelske arbeidsgiver Bournemouth. Investeringsselskapet eier også skotske Dundalk.

Der som Saint-Étienne-salget går gjennom, vil den franske storklubben bli den andre klubben i landets toppdivisjon som selges til amerikanske forretningsmenn. Nylig kjøpte Frank McCourt aksjemajoriteten i Marseille.

Ifølge den franske sportsavisen L'Equipe kan det foreligge en konklusjon i salgsprosessen rundt klubben til Ole Selnæs i løpet av ti dager.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

fotball