Selnæs og Søderlund mister treneren sin

Gir seg etter over sju år i klubben.

Christophe Galtier slutter som trener for Saint-Étienne etter denne sesongen. Dermed får Ole Selnæs og Alexander Søderlund ny sjef.  Foto: NTB scanpix

fotball

Ole Selnæs og Alexander Søderlund får ny trener i Saint-Étienne. Christophe Galtier meddelte tirsdag at han gir seg etter sju og et halvt år i jobben.

– Dette er ingen god dag for meg, på grunn av den fryktede nyheten om at Christophe Galtier slutter som trener, sa klubbpresident Bernard Caiazzo.

Galtier informerte spillerne tirsdag morgen, ifølge avisen L'Equipe. 50-åringen gir seg selv om han har ett år igjen av kontrakten.

– Etter så mange år sammen var nok dette uunngåelig. Spørsmålet var om det skulle skje denne sesongen eller neste, sa Caiazzo.

Galtier er den lengstsittende trener i fransk 1. divisjon. Han kom til klubben som assistent for Alain Perrin i 2008, men ble trener da Perrin fikk sparken i desember 2009.

Under hans ledelse ble det seier i ligacupen i 2013. Det gjorde slutt på tre tiårs titteltørke for den tradisjonsrike klubben med ti seriemesterskap på merittlista.

Saint-Étienne har kvalifisert seg til europacupspill de fire siste sesongene, men håpet om europaligaplass neste sesong er nesten ute.

fotball