Serie A-kaptein avla positiv dopingprøve - samme stoff som Johaug

Beneventos Fabio Lucioni er midlertidig utestengt.

Beneventos kaptein Fabio Lucioni har testet positivt for clostebol. Her prøver forsvarsspilleren å takle Napoli-spiller Allan.  Foto: REUTERS

fotball

Therese Johaug ble til slutt nektet OL-start. Årsaken var at det ble funnet spor av clostebol i blodet hennes.

Nå skaper det forbudte stoffet overskrifter igjen. Fotballspilleren Fabio Lucioni (29), som er kaptein for Serie A-klubben Benevento, har nemlig testet positivt for clostebol.

Lucioni er utestengt mens B-prøven blir analysert. Det skriver det italienske antidopingbyrået NADO på sine hjemmesider. Det var TV 2 som først omtalte saken i Norge.

Etter 1–0 tap

Den positive dopingprøven ble avlagt etter Serie A-kampen mellom Benevento og Torino 10. september. Torino vant kampen 1–0.

Clostebol er et anabol-androgent steroid, som er blitt brukt som prestasjonsfremmende middel tidligere.

Idrettens voldgiftsrett CAS konkluderte med at Therese Johaug hadde fått i seg stoffet gjennom kremen Trofodermin, som hun brukte for å behandle en solbrent leppe. I NADOs pressemelding står det ingenting om hvordan Lucioni fikk clostebol i systemet.

Lucioni scoret selvmål da nyopprykkede Benevento tapte 0–4 for topplaget Roma onsdag kveld.

Benevento, som kommer fra Campania-regionen sør i Italia, har ennå ikke kommentert saken. Klokken 17.41 publiserte imidlertid Benevento en Twitter-meldingen med kamptroppen til borteoppgjøret med Crotone. Der er Lucioni inkludert.

Er sykkel-VM i Bergen et VM i bergensk selvgodhet eller en sykkelfest? Og hva er det Ronny Deila gjør galt i Vålerenga? Hør Aftenpodden Sport her nå: