Sjokkbilder fra Everton-kamp: Tilskuer med barn på armen hev seg med i masseslagsmål

Hard straff for tilskueren etter de voldsomme scenene.

Det kokte både på og utenfor banen da Everton møtte Lyon i Europaligaen.  Foto: ANDREW YATES / Reuters

fotball

EVERTON - LYON 1–2

Det ble svært ampert i Europaliga-kampen mellom Everton og Lyon på Goodison Park torsdag kveld.

Etter 64 minutter, på stillingen 1–0 til Lyon, oppsto det masseslagsmål etter at Evertons Ashley Williams hadde knuffet til Lyon-keeper Anthony Lopes.

Everton-kapteinen gjorde det han kunne for å tone ned hendelsen etter kampslutt.

– Det er sånt som skjer når det er følelser involvert. Dette er fotball, sa Williams ifølge flere engelske aviser.

Lyon-keeper Lopes var av en annen oppfatning.

– Jeg tror ikke det å slå en av bortelagets spillere er en del av den engelske atmosfæren, men det var sånn det var, sier han.

Det er ventet at UEFA vil se på saken, og Everton kan trolig vente seg en streng straff.

Allerede fredag formiddag opplyste Merseyside-politiet at det er innledet etterforskning.

– Vi kan bekrefte at vi kommer til å se på videobilder og snakke med vitner for å finne ut om det skjedde straffbare hendelser, og i så fall hvilke, heter det i en uttalelse fra politiet.

Evertons pressede manager Ronald Koeman prøvde etter kampen å tone ned hendelsen, men fredag meldte klubben at tilskueren som slo vil bli bannlyst fra framtidige Everton-kamper.

Kok på Twitter

Svært mange spillere var involvert i massetumulten som oppsto, men det som virkelig har fått Twitter til å koke er bildene av en voksen mann som fra tilskuerplass hiver seg inn i slagsmålet.

Med en liten guttunge på ene armen viser TV-bildene at mannen bruker den ledige hånden til å dytte til en Lyon-spiller. Han ypper også til enda mer bråk før situasjonen roer seg.

– Ta fra ham ungen!

Utrolig nok endte situasjonen kun med gult kort til Ashley Williams og Lyons Bertrand Traoré. Hva som skjer med tilskueren vil tiden vise - han er i hvert fall fanget opp på kamera.

I Eurosports studio slet de med å tro hva som hadde skjedd. TV-profilen Bengt Eriksen og tidligere Everton-spiller Thomas Myhre var rystet over bildene de så.

– Det er bare for barnevernet å ta fra ham ungen, sa en sjokkert Bengt Eriksen på direkten.

Fredag ble det klart at Everton har identifisert mannen, og han er utesteng fra alle laget kamper framover.

Ashley Williams var virkelig i støtet etter hendelsene. Etter 69 minutter stanget han inn 1–1-målet, og Everton så ut til å kunne snu kampen.

Men etter 75 minutter var det den andre kamphanen, Traore, som fikset 2–1 til Lyon.

Koeman pepet ut

Dermed har Everton fått en fryktelig start i Europaligaens gruppespill. Liverpool-laget står med en uavgjort og to nederlag, og dermed er de nederst i gruppe E. Gruppen toppes av Atalanta foran Lyon.

Ronald Koeman og Everton ble belønnet med en solid pipekonsert ved kampslutt. Nederlenderen sendte et stikk til dommeren etter nok et tap.

– Det er dommerens skyld at spillerne ble mer og mer irriterte i løpet av kampen. Han var fra nederland, og han gjorde ingenting da noen av Lyon-spillerne filmet. Fekir filmet ti ganger i førsteomgangen, sa Koeman.

Spørsmålet nå er om Koeman får fortsette som Everton-manager.