Skal måle krefter på fotballbanen og som reinkappkjørere

Fredag møtes TIL og TUIL i treningskamp. Søndag møtes trenerne igjen - i en reinkappkjøringsduell.

DUELL: Gaute Helstrup og Simo Valakari konkurrer på flere plan denne helga.  Foto: Ronald Johansen

fotball

Søndag arrangeres NM i reinkappkjøring midt i storgata i Tromsø sentrum. I den forbindelse skal TIL-trener Simo Valakari og TUIL-trener Gaute Helstrup møtes i duell.

– Jeg går alltid for å vinne. Jeg går for dobbeltseier, sier Simo Valakari til iTromsø.

TIL-tidene

Daglig leder i arrangør Midnight Sun Marathon, Nils I. Hætta, kan røpe tider som Helstrup og Valakari kan måle seg opp i mot, med tanke på erfaringen.

– Det er ikke første gang det er TIL-spillere med. (Thomas) Kind Bendiksen kjørte på 21,48, Hans Norbye på 20,16, men han har vel kjørt en del før, flirer Hætta om TILs samiske høyreback.

Den sterkeste tiden har likevel Mikael Norø Ingebrigtsen, som sist uke forlot TIL til fordel for svenske IFK Göteborg.

– Han kjørte på 19,58 i 2016.

– Puuuh, det var rask, sier Valakari.

Må låne

Fredag møtes som kjent TIL og TUIL til treningskamp klokken 16.00 på Alfheim. Vil du se trenerne hamle opp med hveranbdre, skjer det på søndag i sentrum, 14.15.

– Dere må ordne ski, briller og hjelm selv, sier Hætta.

– Du kan få låne av meg, men briller har jeg ikke, sier Truls Hallen til Valakari, som samtidig legger til at det er mange år siden han sist sto på ski.

– Det er store dyr. Jeg får håpe de ikke kjører for fort, humrer TIL-treneren.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

fotball