Skotsk ekspert: Ajer beviste at han er en kommende stjerne

Aviskommentator Craig Swan ble voldsomt imponert av Kristoffer Ajers (18) kamp mot Inter Milan.

Kristoffer Ajer i aksjon mot Inter Milan på Thomond Park Stadium i Limerick i Irland.  Foto: Reuters

fotball

Et reservepreget Celtic tapte 0-2 i en treningskamp mot Inter i helgen. Likevel roses den norske 18-åringen nærmest opp i skyene av Craig Swan, som er fotballkommentator i den skotske Daily Record.

– Ajer var Celtics beste spiller. Han markerte seg i en posisjon på midtbanen rett foran forsvarsfireren, en posisjon som krever god forståelse og taktisk modenhet, skriver Swan i sin kommentar som har fått tittelen Kampen mot Inter Milan beviste at Kristoffer Ajer er en kommende stjerne.

Kristoffer Ajer har fått en meget god start på Celtic-karrieren. Til tross for sin unge alder har 18-åringen fått mye spilletid i oppkjøringen til den kommende sesong av manager Brendan Rodgers.

Moden for Celtic

Celtic-manager Brendan Rodgers har tidligere sagt at han liker det Ajer har vist den første tiden i Celtic.   Foto: NTB Scanpix

Ajer har primært spilt midtstopper, men i årets siste treningskamp – mot Inter i Irland – startet han i en rolle defensivt på midtbanen.– Ajer fikk beskjed om å ta ansvar og kontroll og få spillet i gang. Det gjorde han. Han gikk ut på banen, leste spillet godt og gjorde det enkelt. Han slo alt fra lange til korte pasninger, vant taklinger og var god i lufta. Desto viktigere var det at han ropte og ga beskjeder til medspillere og organiserte laget. Ajer viste at han moden for Celtic-drakten, skriver Craig Swan.

Celtic-manager Rodgers sparte de største stjernene med tanke på onsdagens playoff-kamp til Champions League mot israelske Hapoel Be’er Sheva. Stefan Johansen – som er på vei bort fra Celtic – fikk derfor også spilletid mot Inter, som stilte med et stjernespekket mannskap.

Rodgers: – Fikk god erfaring

– Jeg er fornøyd med hvordan vi fremsto mot et meget godt lag, sa Brendan Rodgers etter kampen.

– Det ble en bra økt for oss, og vi har mange unge spillere som fikk en god erfaring med å spille mot så gode spillere. Vi tar med oss noe positivt fra dette, sa Celtic-manageren.

Celtic spilte sin første seriekamp for sesongen allerede for over en uke siden. Få dager senere spilte Rodgers’ menn mot Motherwell i serien. Ajer var ikke i troppen til noen av de to kampene. Likevel har han markert seg i løpet av sin korte tid i Celtic-drakten.

– Det har vært helt strålende. Det har egentlig gått over all forventing. Jeg har fått masse spilletid, mer enn jeg kanskje hadde trodd. I tillegg har jeg lært vanvittig mye. Jeg lærer noe nytt hver eneste dag av manager Brendan Rodgers, og masse av de eldre spillerne som setter skyhøye krav. Dette er helt perfekt for meg, sa Ajer til Fædrelandsvennen etter treningskampen mot Barcelona tidligere i sommer.

— Ajer klarte seg veldig bra i andre omgang. Han spilte med ro, klarte seg fint mot Suarez og hadde noen gode blokkeringer. Det var godt å se etter håndskaden hans, sa Celtic-manager Brendan Rodgers til Fædrelandsvennenetter den samme kampen.