Skullerud: - Sander kommer som ei kule denne sesongen

Treneren er imponert over Moldes 17 år gamle spiss.

GOD: Sander Svendsen scoret begge målene og markerte seg sterkt i søndagens treningskamp mot nyopprykkede Sandefjord.  Foto: Kjell Langmyren

fotball

Sander Svendsen (17) scoret to vakre mål da Molde slo Sandefjord 2-1 søndag. Ett med venstre og ett med høyre fot. Samtidig fikk lillebroren Tobias (15) sin debut på A-laget — med innhopp både mot Kristiansund lørdag og Sandefjord.

Trener Tor Ole Skullerud var meget tilfreds med svarene han fikk fra sin 17 år gamle angriper mot Sandefjord.

Har stor tro på Sander

– Sander bekrefter det vi har sett lenge, at han kommer som ei kule denne sesongen. Han gjorde gode ting i fjor, og har tatt stadige steg. Han har jobbet godt i ferien, og ser veldig bra ut både fysisk og fotballmessig.

– Begynner han å bli moden nok som spiller til å bidra jevnlig på førstelaget nå?

– Ja, det ser ut til at han er nærmere nå enn han var i fjor. Sander er en veldig ambisiøs, hardtarbeidende, nysgjerrig, ung fotballspiller som er i stor utvikling. Han har vist framgang. Det synes jeg er veldig gøy, for vi har stor tru på Sander i Molde Fotballklubb, sa Skullerud.

50 prosent uttelling

Fornøyd var også Sander sjøl.

– Jeg scoret to fine mål, og det er jeg fornøyd med. Jeg kjente at jeg traff godt med begge avslutningene. Jeg hadde fire gode muligheter til å avslutte, og satte to av dem. Femti prosent uttelling er bra, sa Svendsen etterpå.

– Du har ønsket deg flere sjanser til å spille fra start. Nå fikk du nitti gode minutter?

– Jeg synes jeg tok godt vare på den muligheten jeg fikk til å vise meg fram. En spiss skal score mål, det er det som teller. Målet mitt er at jeg skal få spille en del kamper framover, også, sa Svendsen som likte seg godt med Ola Kamara som makker.

– Han er et godt oppspillspunkt som er flink til å holde på ballen, Det er veldig lett å spille sammen med ham, jeg synes det fungerte bra, sa Svendsen.

Haugan fra start

En annen 17-åring som har gått gradene i MFK, Eirik Haugan, spilte fra start mot Kristiansund lørdag. Han spilte midtstopper i forsvaret sammen med Martin Linnes, Joona Toivio og Per Egil Flo.

I tillegg til Toivio kjemper nå Ruben Gabrielsen, Vegard Forren og Fredrik Semb Berge om to stopperplasser i MFK. Haugan innser at det er en meget solid utfordring å spille seg inn der.

– Det var en bra opplevelse og en god erfaring å få. Det er første gang jeg spiller på et så høyt nivå, så det var godt å kjenne på det, sier Haugan.

PS: I tillegg til brødrene Svendsen var også brødrene Knut Olav og Ole Martin Rindarøy på banen samtidig i Moldes kamp mot Sandefjord søndag.