Slik brukte RBK-erne pengene fra botkassa

Tunnel. Skudd over. Toalettbesøk. Det blir det penger av.

Mushaga Bakenga og Jørgen Skjelvik har bidratt til botkassen.   Foto: JENS PETTER SØRAA

fotball

TRONDHEIM (adressa.no): — Vi gir en del av pengene til veldedige formål. Mens resten sørger for at gutta får en verdig avslutning på året.

Det forteller Mushaga Bakenga, som sammen med Jørgen Skjelvik sto oppført som «turansvarlig» da RBK-spillerne ble sendt på «blåtur» forrige helg.

For penger de altså selv har betalt inn til botkassa gjennom sesongen.

— Jeg har vært her i bare et halvt år, men har antakelig bidratt mest til de pengene uansett. Men det er til å leve med, smiler «Mush» om den saken.

LES OGSÅ:

Helgetur til Riga

Det var altså meldt som en «blåtur», hvor ingen skulle vite noe. Men ryktet hadde spredt seg, slik at flere RBK-ere visste at den latviske hovedstaden Riga var målet for turen før avreise.

— Så lenge alle kommer seg hjem, og det ikke blir noen nyhetsoppslag av det er jeg fornøyd. Men vi er en fornuftig gjeng, så det går nok bra, sier Bakenga videre.

— Jeg har kontrollen over det «ordentlige», og sørger for at selve reisen går så knirkefritt som mulig. Alt annet er «Mush» sitt ansvar, gliser Jørgen Skjelvik.

HØR VÅR RYKENDE FERSKE PODKAST:

Dette gir bot

Det skal ikke veldig mye til for å få bot i RBK-garderoben. Det finnes en rekke ulike kategorier. Satsene er også ulike og avhenger av «alvorlighetsgraden», men noen av eksemplene som gir bot:

• Å skyte ballen over ballnettet på treningsbanen, slik at materialforvalter Gunnar Stene må ut på langtur.

• Å bli slått tunnel på. Ikke i kamp, men på trening. – Bra for meg, sier Bakenga, og tenker på tunnelene han fikk mot seg i cupfinalen.

• Å møte opp med feil antrekk. RBK-erne har sponsortøy på seg i alle ting de er med på i regi av klubben.

• Komme for seint til trening, kamp eller møter.

Og kanskje den groveste feilen man kan gjøre, som samtidig er vanskeligst å bevise for andre: Ikke å rydde ordentlig opp etter seg etter dobesøk.

  • Vi er nødt til å sette opp kamera på do snart. Det blir veldig mye påstand mot påstand på akkurat det punktet, smiler Bakenga.

MOLDE-SPILLER KAN VÆRE PÅ VEI TIL TRONDHEIM:

Tilbake 9. januar

Nå er turen over, og det er ikke meldt om nyhetsoppslag fra latviske medier.

Så da stiller etter alt å dømme RBK-erne mannsterkt opp også når sesongoppkjøringen starter for alvor igjen 9. januar.