Slik hylles United-spissen etter superdebuten

– For en måte å introdusere seg selv på, sier spisslegenden Thierry Henry.

SPISSSHELT: Anthony Martial presenterte seg på en utrolig måte for hjemmepublikummet på Old Trafford da han scoret i debuten mot Liverpool i går. Dagen derpå preger han avisene.  Foto: Reuters

fotball

Han kan totalt koste Manchester United 750 millioner kroner. I går scoret 19 år gamle Anthony Martial i debuten. Det blir det overskrifter av.

Kjøpet fra Monaco er blitt latterliggjort. Særlig i sosiale medier, men også av diverse fotballeksperter. Til og med United-manager Louis van Gaal har kalt overgangssummen latterlig.

Men med et lekent dribleraid og en sikker avslutning alene med keeper mot Liverpool i går, viste Anthony Martial at han hvert fall er verd noen av millionene Manchester United har betalt.

Storavis: – Utrolig debut

Dagen derpå er det den 19 år gamle United-spissen som preger sportsforsidene i de store britiske avisene.

– For en utrolig debut for Uniteds 58 millioner pund dyre vidunderbarn, skriver Daily Mail – og bruker ordspilltittelen ”Martial Art”.

Den samme tittelen blir brukt både på The Independent og Daily Express’ sportsforside, der 19-åringen naturligvis også stjeler oppmerksomheten.

Slik ser baksidene av Daily Star og The Independent ut søndag.  Foto: Daily Star/The Independent

Den franske spissen har i forkant av overgangen til engelsk fotball blitt sammenlignet med Arsenal— og Frankrike-legenden Thierry Henry. Og gårsdagens Martial-scoring lignet mye på et mål Henry scoret mot Liverpool i 2004.Sammenligningen kan du se hos TV 2 her.

Henry: - Jeg elsket avslutningen

Etter kampen ble Martial hyllet av Henry. Den 38 år gamle Arsenal-legenden er nå fotballekspert for Sky Sports og sa følgende til Manchester Evening News i går.

– Jeg kaller det å ”fryse ut keeperen”, og han setter ballen i mål. Jeg elsket avslutningen. Det var skikkelig bra. For en måte å introdusere seg selv på, sa Henry.

Også lagkameratene var fulle av rosende ord.

– Jeg er veldig glad på hans vegne. Han er en fantastisk fyr og dette vil hjelpe ham mye. For en scoring det var, sier Daley Blind, ifølge den samme avisen.

Foreløpig prater ikke den 19 år gamle franskmannen mye engelsk.

– Vi har gitt Morgan Schneiderlin ansvaret som oversetter, men hvis Martial snakker som det der på banen, er det alt vi trenger, sier Ashley Young.

Ikke lei Premier League-stoff? Da anbefaler vi disse artiklene: