Slik minnes cupheltene sin avdøde trener: – Han var en hedersmann

Terje Skarsfjords bortgang har gjort stort inntrykk på «Rush», Årst og Hafstad.

SAVN: TIL-legendene fra 1996 har kun gode ord å si om sin tidligere trener. Fra venstre Ole Martin Årst, Thomas Hafstad og Sigurd Rushfeldt.  

fotball

Alle tre var en del av det legendariske 1996-laget som sikret klubbens siste cupgull under ledelse av Terje Skarsfjord, som sovnet stille inn mandag, 75 år gammel, etter en lengre sykdomsperiode.

– Jeg fikk beskjeden av (Thomas) Hafstad i går morges (tirsdag). Jeg minnes Terje først og fremst som en fantastisk mann på alle mulige måter. En ting er det fotballfaglige med ‘96 og alt det der, men han var så vanvittig mye mer enn det. Han var av mennesketypen helt utenom det vanlige, en fin fyr som var godt likt av alle. Fin, lun, med glimt i øyet, men autoritær når han måtte. Jeg er veldig takknemlig for alt han gjorde for meg det året der i 1996, både på og utenfor banen, sier Ole Martin Årst til iTromsø.

Heltene

1996-sesongen var året Ole Martin Årst og Thomas Hafstad fylte 22 år. Årst og to år eldre Sigurd Rushfeldt ble de store heltene med hver sin scoring i 2-1-seieren mot Bodø/Glimt i cupfinalen på Ullevaal.

– Jeg var relativt ung og hadde vanvittig mye respekt for Terje, samtidig som vi hadde en veldig fleipete tone. Det er ikke mange mennesker man kan ha begge delene med. Han vil bli husket som en trenerlegende, men det er først og fremst typen han var som jeg var oppriktig glad i. Et varmt menneske som vil bli savnet, sier Årst.

Da Årst returnerte til TIL sommeren 2003, begynte også «Skars» sin siste TIL-periode.

Ole Martin Årst misset som kjent den livsviktige seriefinalen borte mot Rosenborg på Lerkendal, på grunn av fødsel, da Arne Vidar Moen stanget TIL til fornyet kontrakt på overtid.

At Årst sto over var en avgjørelse som ble hyllet av alle, foruten Ivar Hoff.

– Det var han (Terje Skarsfjord) ringte på morgenen før fødselen. Ole Martin, det er kun du som kan bestemme hva som er den riktige avgjørelsen. Jeg støtter deg uansett, sa han, forteller Årst.

– Jeg hadde vanvittig mye respekt for Terje, sier Ole Martin Årst.  Foto: NTB scanpix

– Nord-Norge-patriot

Både Årst og Rushfeldt gikk hen og fikk store karrierer. «Rush» har sterke minner fra da han spilte under Skarsfjord.

– Han var faglig sterk, oppførte seg korrekt overfor spillere, hadde glimt i øyet, så alle i gruppa og var en Nord-Norge-patriot, sier Sigurd Rushfeldt.

– Han var en hedersmann og godt likt av alle, men stilte også krav. Utrolig trasig å høre at han var gått bort, legger Norges mestscorende spiller gjennom tidene til.

Fulgte hele karrieren

En som tok dødsfallet ekstra tungt var naturlig nok Thomas Hafstad (43). Født og oppvokst i samme by som Terje Skarsfjord, og god venn med sønnen Rune.

– Jeg har kjent Terje veldig lenge og er veldig god venn med sønnen, Rune. Det er forferdelig trist at han nå har gått bort. Han var en trenerlegende her i Tromsø, hjemme i Narvik, og hadde et stort navn i Fotball-Norge. Han var en herlig, omgjengelig fyr, så dette er et enormt tap, sier Thomas Hafstad til iTromsø.

Terje Skarsfjord var mannen som var til stede fra begynnelsen og nesten helt til slutten av Hafstads fotballkarriere.

– Han tok meg ut på landslagssamlinger tidligere da han var aldersbestemt trener, så tok han meg opp da han var A-lagstrener i Mjølner. Faktisk var det han som sa jeg skulle gå til TIL i 1994 og var en del av hele den prosessen der, og så kom han etter i 1996 som trener. Jeg spilte under Terje i alle tre periodene han trente TIL, i 1996, 1999–2001 og høstsesongen 2003, forteller Hafstad, som spilte i TIL fra 1994–2008.

Nå blir det tur hjem til Narvik for gravleggingen neste uke.

– Det blir trist. En veldig skarp fyr som ikke lenger er blant oss, sier Hafstad.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

fotball