Slik reagerte 22-åringen på at han ble tatt ut på A-landslaget

— Det har vært en drøm siden jeg var liten gutt å få spille på landslaget. Det føles stort å bli tatt ut, sier Fredrik Midtsjø.

Både Jonas Svensson og Fredrik Midtsjø (t.h) har grunn til å smile. Duoen er med i troppen til landskampene i slutten av mars.  Foto: NTB Scanpix

fotball

TRONDHEIM: Sammen med høyreback Jonas Svensson og keeper André Hansen ble Midtjsø tatt ut på A-landslaget av RBK-erne tirsdag ettermiddag.

Svensson og Hansen har vært med i tropper tidligere, men for stjørdalingen blir kampene mot Estland og Finland i påsken hans aller første møte med «de store gutta».

Vil vise at han duger

— Jeg ble litt overrasket da jeg fikk vite at jeg ble tatt ut, men det er et tegn på at jeg har prestert bra. Det er stort å være en del av landslaget, og jeg vil ta til meg så mye læring som mulig på samlinga. Jeg vil jo spille, så jeg håper å vise meg fram på trening og vise at jeg duger, sier Midtsjø.

Han beskriver sin egen utviklingskurve i RBK-trøya det siste året som bratt.

— Jeg har blitt en litt mer toveisspiller. Jeg dekker mer rom defensivt, men kan ennå utvikle meg mer på den offensive biten og bli mer målfarlig, sier han.

Håper på debut

Per-Mathias Høgmo møtte pressen på Ullevaal Stadion.  Foto: NTB Scanpix

Landslagssjef Per-Mathias Høgmo begrunner uttaket av Midtsjø slik:— Han hadde en svært god sesong i fjor. Han er en toveisspiller som dekker mye rom, han er en god ballfører og han har en tøffhet i duellspillet, sier Høgmo under presentasjonen av troppen.

Også Svensson kom med i troppen. Han har vært tatt ut tidligere, men står med null kamper. Nå håper naturlig nok 23-åringen fra Verdal at det blir debut:

— Det blir stort å få være med, og så håper jeg på noen minutter. Jeg gleder meg, sier Svensson som også er glad på Midtsjøs vegne.

— Det er trivelig å få med Midtsjø. Det unner jeg ham. Han har vært sinnssykt bra , og han har tatt mange steg. Det er en fortjent mulighet for han, sier Jonas Svensson.

Avlyser påskeferien

Kåre Ingebrigsten er godt fornøyd med å ha tre spillere i troppen. Han synes også Midtsjø fortjener Høgmos tillit.

— Ja, det er definitivt fortjent. Han har ligget i vannskorpa en bra stund. At han blir med nå er utrolig artig, sier RBK-trener Kåre Ingebrigtsen.

At den planlagte påskeferien går fløyten, tror han Midtsjø tar med lett hjerte.

— Jeg tror han smiler når han avlyser påskeferien. Vi vil alltid ha med så mange som mulig på landslaget. De får internasjonal erfaring, og det er bra, sier Ingebrigtsen.

Uttak A-landslaget og U21

Landslagssjef Per-Mathias Høgmo har tatt ut følgende tropp til privatlandskampene mot Estland (24. mars) og Finland (29. mars):

Målvakter: Rune A. Jarstein (Hertha Berlin), André Hansen (Rosenborg), Ørjan H. Nyland (Ingolstadt).

Utespillere: Haitam Aleesami (IFK Göteborg), Jo Inge Berget (Malmö), Valon Berisha (Salzburg), Adama Diomande (Hull), Omar Elabdellaoui (Olympiakos), Vegard Forren (Molde), Even Hovland (Nürnberg), Stefan Johansen (Celtic), Håvard Nordtveit (Borussia Mönchengladbach), Ole Selnæs (Saint-Étienne), Per Ciljan Skjelbred (Hertha Berlin), Alexander Søderlund (Saint-Étienne), Joshua King (Bournemouth), Ruben Yttergård Jenssen (Kaiserslautern), Martin Linnes (Galatasaray), Fredrik Midtsjø (Rosenborg), Stefan Strandberg (Krasnodar), Jonas Svensson (Rosenborg), Martin Ødegaard (Real Madrid).

Norge møter Estland borte 24. mars og Finland på Ullevaal 29. mars.

Landslagsuttak fotball U21 mennU21-landslagstrener Leif Gunnar Smerud har tatt ut følgende spillere til kampene mot Nederland og Spania:

Sondre Rossbach (Odd), Per Kristian Worre Bråtveit (Haugesund), Thomas Grøgaard (Odd), Kristoffer Haraldseid (Haugesund), Petter Strand (Molde), Jonas Grønner (Brann), Bjørn Inge Utvik (Sogndal), Ulrik Yttergård Jenssen (Lyon), Marius Høibråten (Strømsgodset), Iver Fossum (Hannover), Fredrik Aursnes (Molde), Anders Trondsen (Sarpsborg), Eirik Hestad (Molde), Mohamed Elyounoussi (Molde), Ghayas Zahid (Vålerenga), Morten Thorsby (Heerenveen), Rafik Zekhnini (Odd), Alexander Sørloth (Groningen), Veton Berisha (Greuther Fürth), Martin Samuelsen (Peterborough).

Norge møter Nederland 25. mars og Spania 28. mars. Begge kampene spilles i La Manga.