Snøen lavet ned - TUIL herjet i Tromsdalen

Tromsø og TUIL våknet opp til mye snø søndag. Men kamp mot Fredrikstad ble det. Les referatet fra oppgjøret minutt for minutt her fra klokken 12.00.

Slik så det ut på TUIL Arena midt i andre omgang.  Foto: Rune Robertsen

fotball

TUIL-Fredrikstad (5–0, slutt)

Les mer om kampen her:

90 min: Dommeren legger ikke til noe. Slutt i Dalen. Vi kommer tilbake med reaksjoner fra TUIL-leiren så snart som mulig.

87 min: 5–0! Hattrick av Lars Henrik Andreassen! Setter straffen sikkert i mål.

86 min: Ahamed plukker opp en svak heading tilbake mot keeper. Blir lagt i bakken av Masalin, og ny straffe.

85 min: Kampen har dødd litt ut, men for en festdag dette har blitt for TUIL.

79 min: Elias Skogvoll byttes inn for Mathias Dahl Abelsen.

75 min: I alle dager. Mienna har ikke vært på banen i mer enn 20 sekunder før han på sitt første touch scorer 4–0 på en heading fra fire meter etter en pasning fra Ahamed.

VIDEO: SE HØYDEPUNKTENE FRA KAMPEN HER:

75 min: Tor Martin Mienna kommer inn for Vegard Lysvoll.

73 min: Jo Nymo Matland lader kanonen fra 30 meter. Ballen treffer tverrliggeren som trolig enda står og rister. Hadde fortjent en bedre skjebne.

72 min: Noen få tapre sjeler hos bortelagets supportere holder fortsatt koken. De får 10 på børsen der laget på banen står til 1 og 2.

66 min: 3–0 til TUIL! Så fort blir man straffet på TUIL Arena. Godt spill inne i FFKs 16-meter ender med at TUILs Lysvoll får stå helt fri på fem meter. Der bommer ikke målsniken, og nå er kampen avgjort.

64 min: Utrolig at det ikke står 2–1 der. Fredrikstad med en avslutning fra 10 meter som alle ser i mål. Det er den ikke. Fortsatt 2–0.

61 min: Der var bortelaget faktisk frampå. Burde scoret, men avslutning fra skrått hold går utenfor. Det fortsetter å snø.

59 min: FFK virker rystet, og ute av stand til å slå tilbake etter TUILs andre mål.

53 min: Ahamed sparkes ned på vei igjennom Fredrikstads forsvarslinje. Der kunne dommeren latt spillet gå, men istedet stoppes spillet, og det gis et gult kort til bortelaget.

52 min: 2–0 TUIL! Lars Henrik Andreassen dunker inn sitt andre for dagen fra 16 meter.

50 min: Det snør så tett at banemannskapene brøyter sidelinjene og 16-metersstreken mens spillet er i gang på motsatt side. Banen har på fem minutter gått fra grønn til hvit.

46 min: 2. omgang er i gang, og nå snør det masse.

45 min: Pause på TUIL Arena.

44 min: Fredrikstad nære 1–1. En corner bokses ut i 16-meteren av Mikkelsen. Avslutningen går langt over TUILs mål. Bortelaget langt mer med nå.

42 min: Bortelaget faktisk litt frampå. Innlegg fra venstre som kunne blitt farlig, men TUIL berget unna.

37 min: Noen litt roligere minutter, men denne kampen burde TUIL avgjort for lengst. Har totalt sett kjørt over Fredrikstad.

33 min: Krangling på banen, og det ender med gult kort til Mohammed Ahamed. Frustrasjonen er tydelig hos bortelaget.

32 min: Ny gigantmulighet for TUIL. Lysvoll får en pasning i bakrommet. Velger å spille Dahl Abelsen på åpent mål. Avslutningen går en halv meter utenfor.

31 min: Ull/Kisa har utlignet til 1–1 mot Arendal. Dermed er Fredrikstad bare nest sist, men fortsatt under streken. Har byttet tabellposisjon tre ganger den første halve timen.

30 min: Gult kort til Fredrikstads Patrik Karoliussen for kjeftbruk.

29 min: Nære 2–0. Duoen Andreassen/Ahamed kombinerer igjen fint, og førstnevnte får skyte fra 10 meter. Skuddet går dessverre for hjemmelaget rett utenfor.

26 min: Elverum har tatt ledelsen mot Start. Dermed er Fredrikstad sist. For et drama!

24 min: Straffen settes sikkert i mål fra Lars Henrik Andreassen til 1–0. Bortelaget under streken.

23 min: Og der går det potensielt fra vondt til verre for bortelaget. Mohammed Ahamed sparkes ned innenfor 16-meteren. Klar straffe til TUIL.

21 min: Arendal har tatt ledelsen borte mot Ull/Kisa, noe som betyr at de er likt med Fredrikstad på poeng, men har svakere målforskjell. Det er en nervøs gjeng fra Plankebyen som er på banen nå.

19 min: TUIL-kjøret fortsetter, og backen Steffen Skogvang Pedersen brenner en kjempesjanse på åpent mål fra syv meter etter en retur fra Masalin på en avslutning fra distanse.

15 min: Noen få Fredrikstad-supportere har tatt turen. De høres godt innimellom. Det har startet å snø igjen, uten at det foreløpig går ut over spilleforholdene.

12 min: TUIL har tatt grep om oppgjøret. Bor periodevis inne i Fredrikstads 16-meter, men avslutningene går i førsteforsvarer.

10 min: Bortelaget virker nervøse. Lysvoll skaffer et frispark på 20 meter rett foran mål for hjemmelaget. Matland skyter i muren og ut til corner.

6 min: Kjempesjanse for TUIL. Mathias Dahl Abelsen får tak i ballen 12 meter fra mål etter en pasning fra Lars Henrik Andreassen. Avslutningen går ned i hjørnet, og Fredrikstads målvakt Jon Henrik Masalin må strekke seg så langt han kan for å rekke den.

3 min: Svartkledde Fredrikstad får et frispark 25 meter fra TUILs mål. Skuddet fra Ulrik Flo går seks meter utenfor.

1 min: TUIL sparker i gang kampen som betyr så mye for et Fredrikstad i akutt nedrykksfare. Helt fram til kampstart har iherdige frivillige fjernet snø fra banen som for under to timer siden var helt dekket med tung snø fra natten. Langs linjene ligger snøen som har falt i natt, og akkurat nå er det faktisk oppholdsvær i Tromsdalen!

TUIL stiller med følgende lag: Adrian Mikkelsen – Steffen Skogvang Pedersen, Anders Jenssen, Jo Nymo Matland – Lars Gunnar Johnsen, Anders Karlsen, Lars Henrik Andreassen, Mathias Dahl Abelsen – Mohammed Ahamed, Vegard Lysvoll.

Det grønne kunstgresset kommer til syne på TUIL Arena.  Foto: Privat

Dette skrev vi før kampen:

Oppgjøret mellom TUIL og Fredrikstad i 1.-divisjon starter så tidlig som nevnte 12.00, og med mye snø på banen måtte det gjøres en stor jobb i morgentimene for å få banen klar.

– Vi har hatt en del maskiner og folk i sving her for å få dette til. Totalt dreier det seg om rundt 15–20 stykker, forteller daglig leder Martin Myrlund til iTromsø.

Halvannen time før kampstart forteller han at det blir kamp til tross for nattens snøfall.

TUIL Arena halvannen time før kampstart.  Foto: Privat

– Jeg har snakket med kampdelegaten, og her skal det spilles kamp, så det er bare å komme, sier Myrlund til iTromsø foran årets siste serieoppgjør på TUIL Arena.

Nettstedet yr.no melder at det blir nedbør også underveis i oppgjøret, noe som kan gi spillerne utfordringer.

Halve banen i Tromsdalen var et på punkt måket av.   Foto: Privat

TUIL slipper i dag alle inn gratis på det de kaller «Folkets kamp» der målet er å få inn litt penger til en relativt bunnskrapt klubbkasse.

For Fredrikstad er dette en viktig kamp da de ligger på kvalikplass med 23 poeng, bare to poeng foran Elverum og Arendal på direkte nedrykk. TUIL på sin side har ingenting å spille for da de berget plassen i midtuka da Ranheim slo dagens motstander. TUIL har 31 poeng og ligger på sikker plass.

Utforsk tema:

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

fotball