Snøkampen mot Chelsea gjorde dem til TIL-fans for livet. Nå er svenskene på vei til storkampen i Tromsø.

De svenske TIL-supporterne er full av optimisme på den 39 mil lange bussturen fra Kiruna til Tromsø.

SVENSKE TIL-SUPPORTERE: Junna Tuoremaa (til venstre), Fredrik Siekas, Robert Unga, Andreas Raattamaa, Reine Tuoremaa, Robin Tuoremaa poserer i strålende vær på Setermoen på vei fra Kiruna til Tromsø.   Foto: PRIVAT

fotball

Interessen før lørdagens storkamp mot TIL og Rosenborg har vært stor. TILs billettkontor melder om uvanlig høyt trykk og et mål om nesten fullsatt stadion med over 5.500 tilskuere.

Også fra utlandet kommer det et innrykk av TIL-supportere.

iTromsø har vært i kontakt med en minibuss med seks TIL-supportere som er på vei fra Kiruna.

– Vi er overbevist om at det blir seier! Når vi har tatt turen fra Kiruna, så blir det gevinst, sier Andreas Raattamaa til iTromsø.

Endelig fellestur

Han er en av seks TIL-supportere fra byen som har tatt turen.

– Alle har vært fans av TIL siden de slo Chelsea 3-2 i "snøkampen" i 1997. Og alle har vært på Alfheim tidligere, forteller han.

Nå har de etter nøye planlegging fått samlet seg til en fellestur.

– Vi har planlagt denne reisen i et halvår. De har barn og man må gripe sjansen, sier Raattamaa.

– Er det tilfeldig at dere kommer til Rosenborg-kampen?

– Selvfølgelig ikke. Vi ville se akkurat denne kampen, sier TIL-supporteren.

– Er man interessert i fotball, så vet man litt om TIL

Han forteller at fotballinteresserte folk i Kiruna ofte har et forhold til TIL.

- TIL er den nærmeste eliteklubben når man bor i Kiruna. De fleste følger litt med på Tromsø, sier Raattamaa.

- Siden Östersund (81 mil unna Kiruna, journ.anm.) har rykket opp og gjort det bra, så har de fått litt standing i Kiruna. Men hvis man er interessert i fotball, så har man litt "koll" på TIL, fortsetter supporteren.

I det daglige hjemme får man ikke sett så mange kamper, men de følger mye med på resultatene.

– Man får dessverre ikke sett så mange kamper her, men når TIL spiller i Europa følger man selvfølgelig med. Dessuten har nok alle spilt «Championship Manager» med TIL, sier Raattamaa med et smil.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

fotball