Solbakkens måltyv solgt til italiensk toppklubb

FC København selger Andreas Cornelius til italienske Atalanta.

Andreas Cornelius, her i aksjon for Danmark, skal spille for Atalanta.   Foto: Lars Poulsen/ TT / NTB Scanpix

fotball

Det bekreftet den danske hovedstadsklubben selv tirsdag. Dermed mister manager Ståle Solbakken en viktig brikke i sin spillerstall.

Helt uventet er det likevel ikke. Solbakken har selv bekreftet at Cornelius har vært svært nær en overgang til Atalanta. Tirsdag falt de siste brikkene på plass.

Cornelius ble hentet tilbake til FCK i 2014 etter et utenlandsopphold i Cardiff. Denne sesongen har han gjort 18 mål på 43 kamper for danskene.

- Vi er fornøyde med at vi igjen har fått til et salg til en av de største ligaene i Europa. Andreas har gjort en stor innsats for klubben og fortjener å få denne sjansen, sier FCK-direktør Anders Hørsholt til klubbens nettsider.

Cornelius forlater den danske hovedstadsklubben etter sesongslutt.

- Vi gleder oss alle både på hans og klubbens vegne over at dette er gått i orden. Det var Cornelius sin tur nå, og han har jobbet hardt for å få en sjanse (utenlands) til. Det får han nå, og det er meget velfortjent, sier manager Solbakken.

- Timingen er god med hensyn til å bytte klubb i sommer. Nå har vi sammen funnet en veldig godt match med Atalanta, som har en veldig god plan for hva de vil med meg. Det har vært helt avgjørende for meg, sier hovedpersonen.

FC København vil trolig miste flere store profiler etter årets sesong. Midtstopper Mathias "Zanka" Jørgensen er blant dem som står foran et mulig klubbskifte.