Spansk ekspert: – Zidane har ikke Ødegaard i tankene

Martin Ødegaard kan ikke regne med å få mye spilletid i Real Madrid under Zinédine Zidane, ifølge Guillem Balague. Fotballeksperten mener Ødegaard bør prøve lykken i Real-managerens hjemland.

Fotballekspert Guillem Balague mener Martin Ødegaard bør prøve seg i Frankrike. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix  Foto: Johansen, Erik / NTB scanpix

fotball

Balague tror et langvarig låneopphold vil være det beste for Ødegaards utvikling. Sky Sports-eksperten sa lørdag til NTB at flere spanske klubber ønsker å låne den norske 17-åringen, men spanjolen, som er kjent for å ha kilder tett på Real Madrid, tror fransk fotball kan være en bedre løsning.

– Fransk fotball vil kunne fungere på flere måter for ham. Nivået i Ligue 1 er langt fra like høyt som i La Liga, men det er bedre enn nivå to i Spania, et nivå som kanskje er litt for lavt for Ødegaard, sier Balague til NTB, og viser til interessen fra franske Rennes.

– Ikke førstelagsspiller

Fotballeksperten antyder at det vil være uklokt av midtbanetalentet å bli i Real Madrid.

– Tilværelsen Ødegaard har i Real nå, den vil ikke bringe ham noen steder. Han kan få spilletid for A-laget i kamper uten reell betydning, men hva hjelper det ham, spør Balague.

– Ødegaard er nødt til å spille førstelagsfotball. Han må være i et lag som lar ham ha ballen, et lag som utnytter kvalitetene hans. Han har faser han må gjennom. Han må få prøve og feile.

– Hvordan vurderer Zidane Martin Ødegaard?

– Zidane ser ikke på Ødegaard som en førstelagsspiller. Da hadde han brukt ham mer på A-laget, som en del av en rotasjonen i mindre viktige kamper, svarer Balague.

Vil ikke spå

Spanjolen har skrevet bøker om profiler som Lionel Messi, Cristiano Ronaldo og Pep Guardiola. Han tør ikke å spå hvor langt Ødegaard kan nå i sin fotballkarriere.

– Real-legenden Roberto Carlos sa nylig til NTB at Ødegaard trolig vil få en stor framtid på Santiago Bernabéu. Tror du han får rett i det?

– Jeg aner ikke. Hvordan skal man kunne vite det? Ødegaard er ikke engang fast på B-laget (Castilla), hvorfor skal vi da snakke om A-laget? Man må lære å krype før man kan gå. La oss se hva som skjer, svarer Balague.

Han er likevel klar på at Ødegaard «åpenbart» har et stort talent.

– Men talent er ikke nok for å lykkes i Real. Det handler om hardt arbeid, stabilitet og en dose flaks. Det beste for ham er nok å dra ut på lån et par år, for så å kjempe seg tilbake til Real. Gjør han det, vil han sikkert få sjansen sin, sier Balague.

– Men husk at det er Real Madrid vi snakker om. Dette er et lag en fyr som Isco sliter med å spille seg inn på. Så Ødegaard har en lang vei å gå, understreker spanjolen.

U21-ja

Balague har også fått med seg diskusjonen rundt Ødegaard og landslaget.

– Bør han spille på A-landslaget eller på U21?

– Nå er det ikke jeg som skal ta avgjørelser for det norske landslaget, innleder spanjolen humrende.

– Men igjen, det handler om å få lov til å prøve og feile. Dét vil Ødegaard i større grad få mulighet til på U21-landslaget. Det handler dessuten om å fortjene spilletid på A-landslaget, man må ikke «tvinge» det gjennom, fortsetter han.

Balague er klar på at Ødegaard bør få nyte fotballen. Da kan U21-landslaget være en mer gunstig arena, tror han.

– Jeg ville hatt ham på U21, avslutter fotballeksperten. (©NTB)