Starts faste høyreback er suspendert: Twum blir trolig erstatteren

En del smårusk preger Start-stallen før kampen mot Strømmen. Det fører til at Joey Hardarson må gjøre endringer på laget.

Isaac Twum erstatter trolig suspenderte Eirik Wichne på høyreback mot Strømmen søndag.  Foto: JON OLAV NESVOLD / BILDBYRÅN NORWAY

fotball
  • Fædrelandsvennen skrev først i denne saken at Sander Emanuelsen fra Start 2 var aktuell som erstatter for Wichne på høyrebacken. Emanuelsen kan ikke spille i 1. divisjon, da han ikke er registrert for spill. Saken beror på en misforståelse, og artikkelen er oppdatert med siste nytt.

– Vi har hatt en del tøffe økter tidligere i uka, så da tok vi det rolig i dag, sier Joey Hardarson.

Han snakker med Fædrelandsvennen etter en økt som var noe kortere enn vanlig.

Etter en pause med landslagsfotball må Start gjøre seg klare for en periode med mange kamper. Fra søndag kommer det fire kamper på 13 dager – den første borte mot Strømmen.

Flere alternativer

Til den kampen mangler Eirik Wichne, som fikk sitt fjerde gule for sesongen sist seriekamp. Det skaper hodebry i en posisjon hvor Start ikke har en naturlig backup.

– Vi har tenkt på et par forskjellige alternativer, sier Start-trener Hardarson.

Han nevner Isaac Twum, som har vært forsøkt på høyreback tidligere. Twum har vært borte med U 23-landslaget til Ghana denne uka, men var tilbake på feltet fredag.

Twum har gjort en god figur på Starts sentrale midtbane, der han har tatt over plassen til kaptein Erlend Segberg. Twum har spilt fra start på den sentrale midtbanen de siste sju kampene, der han stort sett har spilt sammen med Afeez Aremu.

Espen Hammer Berger kan også være et alternativ på høyrebacken.

Start-trener Joey Hardarson sammen med Afeez Aremu på treningsfeltet torsdag.   Foto: Steffen Stenersen