Sterk borteseier for Kristiansund i Skien

Daouda Bamba sto for kampens prestasjon mot Odd.

GOD: Kristiansunds Daouda Bamba fører ballen mot Vebjørn Hoff og Vegard Bergan.  Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

fotball

ODD - KRISTIANSUND 1–2

Daouda Bamba sto for kampens prestasjon da han scoret Kristiansunds annet mål i 2-1-seieren borte mot Odd i eliteserien søndag.

Kristiansund feide over Strømsgodset forrige serierunde og hadde med seg en solid dose selvtillit før søndagens bortekamp mot Odd. Selvtilliten er ikke noe mindre etter at laget kunne ta med seg alle tre poengene hjem fra bortemøtet med Odd.

Bendik Bye og Daouda Bamba scoret Kristiansunds mål, og da hjalp det ikke for Odd at Bilal Nije satte inn hjemmelagets trøstemål to minutter før slutt.

Det var riktignok vertene som tok tak i kampen og styrte spillet fra start. Utover i første omgang virket det som det kun var et spørsmål om tid før den første ballen skulle havne bak Sean McDermott i gjestenes mål.

Men Kristiansund kjempet seg inn i kampen og spilte seg til to farligheter mot slutten av omgangen. Odd-keeper Sondre Rossbach og Skien-lagets forsvar ryddet unna.

Selv om lagene gikk til pause på stillingen 0-0 hadde det ikke vært noen kjedelig forestilling for de frammøtte i Skien.

Stanget inn ledermålet

Også i annen omgang tok Odd kommandoen, og etter 66 minutters spill måtte McDermott finne fram redninger fra øverste hylle da Espen Ruud og Tobias Lauritsen fikk hvert sitt skuddforsøk fra kort hold.

Med en halvtime igjen å spille ropte Odd på straffe uten å bli hørt av dommer Espen Eskås da KBK-spiller Nikita Baranov tok tak i trøya til Tobias Lauritsen, og sistnevnte gikk i bakken.

– Jeg føler jeg ble holdt. Da kom jeg ikke opp, og det var et klart straffespark, sa Lauritsen til Eurosport etter kampen.

Men det var på andre banehalvdel målene skulle komme. Bendik Bye stanget inn 1-0 etter en corner kvarteret før slutt, mens Daouda Bamba sto for kampens prestasjon seks minutter senere.

Fra egen banehalvdel satte Bamba fart, smatt forbi Steffen Hagen og lurte seg forbi Vegard Bergan før han plutselig var alene med Rossbach. På elegant vis satte han ballen forbi Odd-keeperen og doblet gjestenes ledelse. Det var Bambas sjuende mål for sesongen.

VAKKERT: Kristiansunds Daouda Bamba gjorde alt selv da han scoret 2-0-målet til Kristiansund mot Odd.  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Spenning

To minutter før full tid sørget Bilal Nije for at det igjen ble spenning i kampen. Tobias Lauritsen headet et innlegg til Nije, som fra fire meters hold enkelt satte ballen i mål.

Odd forsøkte å jakte en utligning, men det ble med forsøket. Da dommeren blåste av kampen var det klart at poengene ble med bussen til Kristiansund.

Kristiansund-trener Christian Michelsen sier seieren smakte utrolig godt.

– Det er mange jevne matcher gjennom en sesong, og vi har hatt litt stang ut. Så vet vi at man får betalt dersom man står på gjennom 90 minutter hver uke. Det gjorde vi i dag, sa Michelsen til Eurosport.

Kristiansund er nå oppe på 16 poeng, noe som tar laget til 10.-plass. Odd har like mange poeng på plassen foran.

Neste runde tar Kristiansund imot Molde, mens Odd spiller borte mot Lillestrøm.

(©NTB)